Prima   -  Noutăți - Ședința de lucru a comisiei consultative la Strășeni în contextul elaborării Programului de Revitalizare Urbană

Ședința de lucru a comisiei consultative la Strășeni în contextul elaborării Programului de Revitalizare Urbană

   
05.11.2019   1306 Accesări  

La data de 4 noiembrie 2019, în orașul Strășeni, a avut loc a doua ședință a Comisiei Consultative - activitate care face parte din suportul pe care îl acordă ADR Centru pentru localitățile din Republica Moldova în elaborarea Programului de Revitalizare Urbană.

În cadrul ședinței au fost prezentate rezultatele sondajului privind cele mai stringente probleme și necesități din zona de revitalizare selectată. Cetățenii au fost împărțiți în grupuri unde pe parcursul a mai multor exerciții și în baza problemelor identificate în urma sondajului, a fost efectuată analiza SWOT și s-a format viziunea pentru activitățile ce urmează să fie întreprinse pentru ameliorarea situației zonei degradate, așa cum o văd localnicii.

De asemenea, au fost elaborate și discutate concepte de proiecte menite să revitalizeze zona. Printre cele mai importante inițiative se numără construcția unui complex sportiv, reparația grădiniței de copii precum și extinderea și amenajarea spațiilor verzi.

Pentru următoarea ședință, planificată pentru data de 7 noiembrie 2019, s-a propus efectuare unui exercițiu asemănător cu un alt grup de cetățeni pentru a colecta cît mai multe idei de proiecte relevante parvenite din partea locuitorilor din zonă.