Prima   -  Noutăți - Suport tehnic pentru orașul Rezina în cadrul proiectului de revitalizare urbană

Suport tehnic pentru orașul Rezina în cadrul proiectului de revitalizare urbană

   
27.09.2019   1287 Accesări  

La data de 26 septembrie 2019, în cadrul suportului tehnic acordat din partea ADR Centru privind proiectul „Revitalizare Urbană în R. Moldova" , a avut loc vizita în teren în orașul Rezina întru determinarea zonei degradate.

Împreună cu membrii comitetului de coordonare (echipă formată din colaboratorii primăriei cu scopul elaborării Programului de revitalizare urbană) au fost inițiate discuții cu cetățenii orașului din diferite zone pentru a identifica starea generală a zonelor degradate, necesitățile și probleme cu care se confruntă localnicii.

Participarea cetățenilor la procesul de elaborare a Programului este una din componentele necesare pentru procesul de revitalizare urbană.

Ca urmare a discuțiilor purtate, alături de analiza indicatorilor colectați, s-a stabilit că zona degradată asupra căreia vor fi efectuate activități de revitalizare, constituie Zona Terasa II.

În continuare, procesul va fi urmat de efectuare unei analize aprofundate pentru determinarea zonei de revitalizare din cadrul zonei degradate și crearea comisiei consultative.

Amintim că suportul este oferit în cadrul proiectului „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă", implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Republicii Polone în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL". Proiectul este susținut financiar din fondurile programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei - Polish Aid.