Prima   -  Noutăți - Ședința Comitetului director local al proiectului “ Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în or. Ungheni”

Ședința Comitetului director local al proiectului “ Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în or. Ungheni”

   
15.08.2019   1093 Accesări  

O nouă ședință a Comitetului director local al proiectului " Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în or. Ungheni", finanțat de Uniunea Europeană. Astfel, membrii CDL s-au întrunit astăzi, 15 august, a.c., în incinta Centrului de Informare pentru Cetățeni din municipiul Ungheni, pentru a discuta despre realizările din cadrul proiectului și pașii care urmează să fie întreprinși în viitorul apropiat. La ședință au mai participat specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Centru și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova".

Oxana Ciobanu, Manager local de proiect, a adus la cunoștința participanților deciziile și concluziile din procesul-verbal al ședinței CDL anterioare, precum și raportul cu privire la implementarea proiectului pentru tr.II al anului 2019. Tot atunci au fost prezentate și activitățile care urmează să fie executate în tr.III al anului 2019.

În cadrul întrunirii de astăzi, manager local de proiect a prezentat o informație despre vizita de studiu la care a participat recent în Regiunea Sud Muntenia, România.  Aici, participanții au făcut cunoștință cu procesul de realizare a proiectelor de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare în țările europene, dar și cu măsurile de asigurare a durabilității investițiilor efectuate în cadrul proiectelor de dezvoltare regională.

Amintim că în urma realizării proiectului, în orașul Ungheni, aproximativ 750 cetățeni vor fi conectați la sistemul de aprovizionare cu apă și circa 1,500 - la sistemul de canalizare. Tot aici se preconizează a fi reabilitat 12,4 km rețea de apeduct., iar  5,4 km rețele de apeduct și 5,6 km rețele de canalizare vor fi extinse. Tot aici vor fi consolidate capacitățile operatorului din Ungheni în baza Planului de Afaceri pentru a gestiona eficient serviciile îmbunătățite. Valoarea estimativă a proiectului de AAC din orașul Ungheni este de 2,9 mil. EUR - contribuția UE și 240,000 EUR - contribuția beneficiarilor.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Ungheni" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.