Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca

Vizită de monitorizare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca

   
09.07.2019   498 Accesări  

O echipă formată din specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Centru au organizat recent o vizită la șantierul unde au loc lucrările de reabilitare a traseului Ungheni - Cetireni - Alexeevca. La fața locului, echipa agenției a participat la o ședință de lucru, unde împreună cu reprezentanții Consiliului raional Ungheni, responsabilul tehnic contractat pentru acest proiect, dar și reprezentanți ai operatorului economic desemnat pentru realizarea lucrărilor conform proiectului au fost discutate problemele apărulte în procesul de realizare a lucrărilor, dar și soluțiile pentru remedierea imediată a acestora.

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, prezent la ședință, a menționat importanța realizării lucrărilor în termen, dar și respectarea normelor de construcție. "Acest drum este unul de importanță regional, astfel încît reconstrucția lui va facilita deplasarea unui număr impunător de călători. Prin conjugarea eforturilor vom reuși să îndeplinim angajamentele asumate, astfel încît cetățenii care locuiesc în această zonă să poată circula pe un drum bun cît mai curînd", a mai adăugat reprezentantul ADR Centru.

Operatorul economic a dat asigurări că lucrările vor fi realizate în termen și în conformitate cu standardele de calitate. La moment, pe acest traseu sunt desfășurate lucrări de reabilitare a porțiunii cuprinse între Municipiul Ungheni și Florițoaia Veche. Pentru anul 2019, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de circa 8 mil lei la care se mai adaugă contribuția de 1 mil a Consiliului raional Ungheni.

Acest proiect prevede asigurarea accesului rapid și sigur la serviciile publice: medicale, de învăţământ, administrative, juridice pentru populaţia din regiunea Ungheni- Alexeevca, dar și creşterea  circuitului economic în localitățile din regiunea Ungheni-Alexeevca, cu infrastructura economico-socială deficitară.

Proiectul "Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni - Cetireni - Alexeevca" este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cu participarea consilului raional Ungheni și urmează a fi realizat pînă la sfîrșitul anului 2020.

 
Arrow Prev

              

          

Arrow Next