Prima   -  Noutăți - Au fost finalizate lucrările de eficientizare energetică a edificiului Centrului de Sănătate Șoldănești

Au fost finalizate lucrările de eficientizare energetică a edificiului Centrului de Sănătate Șoldănești

   
17.06.2019   1184 Accesări  

Echipa de specialiști ai ADR Centru, a participat vineri, 14 iunie a.c., la recepția finală a lucrărilor de termoizolare a pereților și a celor de tâmplărie a clădirii Centrului de sănătate din Șoldănești, care au fost efectuate și implementate în cadrul proiectului „Eficientizarea energetică a edificiului Centrului de Sănătate Șoldănești".

Obiectivele principale ale acestui proiect de dezvoltare regională urmăresc reabilitarea și extinderea surselor de energie utilizate, reducerea consumului la energia termică, datorită schimbării ferestrelor și a ușilor dar și termoficarea pereților. 

Astfel, după finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect au fost termoizolați pereții exteriori, cu o suprafață de 2430 pm și au fost instalate geamuri și uși, care cuprind 705 mp. Calculele arată că după aceste investiții se vor face economii substanțiale la energia termică, ceea ce ar însemna în volum aproximativ 476.160 kWh pe an.

Valoarea lucrărilor recepționate este de 3 972 297,10 lei, bani oferiți din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională, dintre care 200 de mii constituie contribuția Consiliului Raional Șoldănești.

În cadrul ședinței de recepție finală a avut loc transmiterea către Consiliul Raional Șoldănești, aplicantul proiectului, a actului de primire-predare a setului de documente care atestă costul investițional al lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de eficientizare energetică a spitalului. 

Prin realizarea proiectelor investiționale de sporire a eficienței energetice în clădirile publice se mizează atît pe îmbunătățirea accesului la servicii și utilități publice de calitate pentru oameni, cît și a condițiilor de muncă pentru angajați. În cazul Centrului de Sănătate Șoldănești acest obiectiv a fost atins sporind astfel confortul adus pacienților și cadrelor medicale care activează aici în această instituție.