Prima   -  Noutăți - Uniunea Europeană oferă 5 milioane Euro pentru dezvoltarea şi abilitarea societăţii civile

Uniunea Europeană oferă 5 milioane Euro pentru dezvoltarea şi abilitarea societăţii civile

   
07.03.2019   1043 Accesări   TVR Moldova

A fost dat startul proiectului „Abilitarea cetăţenilor din Republica Moldova", care este finanţat de Uniunea Europeană (UE) şi implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). Obiectivul general al acestui proiect este de a spori participarea activă şi constructivă a cetăţenilor la procesele decizionale locale, regionale şi naţionale în domeniul serviciilor publice.

Participarea şi angajarea cetăţenilor în procesul de planificare şi livrare a serviciilor publice le va permite acestora să monitorizeze activitatea autorităţile publice, să se implice activ în procesul decizional local. Prin intermediul proiectului cetăţenii vor fi împuterniciţi să abordeze problemele de mediu, de sănătate şi să agreeze împreună cu autorităţile publice priorităţile şi soluţiile. De asemenea, se va contribui la edificarea capacităţilor instituţiilor publice de a utiliza metode participative şi incluzive în procesele de luare a deciziilor şi la elaborarea politicilor.
 
Proiectul va acoperi patru regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova: Nord, Centru, Sud şi UTA Găgăuzia. Bugetul total al acestuia este de circa 5 milioane Euro oferite de Uniunea Europeană, dintre care 3.75 milioane Euro vor fi oferite în formă de granturi pentru organizaţiile societăţii civile. Perioada de implementare a proiectului este prevăzută până la sfârşitul anului 2021.
 
Participanţi la eveniment au reprezentat Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova; partenerii de dezvoltare; organizaţiile societăţii civile; administraţia publică şi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.