Prima   -  Noutăți - La Ungheni, au fost întruniți membrii CDL al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, finanțat de UE

La Ungheni, au fost întruniți membrii CDL al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, finanțat de UE

   
04.03.2019   439 Accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Ungheni" s-au întrunit miercuri, 27 februarie a.c., în incinta Centrului de Informare pentru Cetățeni din orașul Ungheni, pentru prima dată în acest an și pentru a patra oară de când a fot creat acest CDL. Cei prezenți la această ședință au audiat raportul de monitorizare a proiectului pentru perioada octombrie-decembrie 2018. Tot atunci au fost prezentate și activitățile din planul de implementare al proiectului pentru perioada următoare.

Membrii CDL au discutat despre gradul de satisfacție al cetățenilor față de serviciile publice de aprovizionare cu apă și canalizare în mun. Ungheni.

În cadrul aceleiași ședințe au fost prezentate informații cu privire la statutul curent al procesului de elaborare a documentaţiei de execuţie pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă. Membrii CDL au analizat provocările şi riscurile care pot interveni în procesul de realizare a proiectului oferind astfel propuneri pentru remedierea în timp util a acestora.

În urma realizării proiectului, în orașul Ungheni, aproximativ 750 cetățeni vor fi conectați la sistemul de aprovizionare cu apă și circa 1,500 - la sistemul de canalizare. Tot aici se preconizează a fi reabilitat 12,4 km rețea de apeduct., iar  5,4 km rețele de apeduct și 5,6 km rețele de canalizare vor fi extinse. Tot aici vor fi consolidate capacitățile operatorului din Ungheni în baza Planului de Afaceri pentru a gestiona eficient serviciile îmbunătățite. Valoarea estimativă a proiectului de AAC din orașul Ungheni este de 2,9 mil. EUR - contribuția UE și 240,000 EUR - contribuția beneficiarilor.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Ungheni" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.