Prima   -  Noutăți - Membrii CDL al proiectului de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „ Ion Vatamanu”, din mun. Strășeni, finanțat de UE, s-au întrunit în prima ședință din acest an

Membrii CDL al proiectului de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „ Ion Vatamanu”, din mun. Strășeni, finanțat de UE, s-au întrunit în prima ședință din acest an

   
04.03.2019   436 Accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „ Ion Vatamanu", s-au întrunit joi, 28 februarie a.c., în incinta liceului din Strășeni, pentru prima dată în acest an și pentru a patra oară de când a fot creat acest CDL. În cadrul acestei întruniri, membrii CDL au discutat despre activitățile realizate în perioada octombrie-decembrie 2018, precum și activitățile din planul de implementare al proiectului pentru anul curent.

Astfel, managerul de proiect, Nicolae Sîrbu, a prezentat membrilor CDL informații cu privire la raportul anual ce vizează progresul proiectului. Tot în cadrul acestei întruniri au fost discutate propuneri pentru buna desfășurare a implementării proiectului în cursul anului 2019.

După finalizarea realizării acestui proiect urmează ca angajații și elevii liceului sus menționat să beneficieze de condiții mai bune de muncă și studii. De asemenea, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce cu 157 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 - cu 51 tone. Valoarea estimativă a proiectului de eficientizare energetică a liceului din Municipiul Strășeni este de aproximativ 950.000 euro. La momentul actual, în cadrul proiectului, se lucrează la elaborarea documentației tehnice de execuție a lucrărilor de renovare a școlii prin eficientizare energetică.

CDL-ul creat în cadrul acestui proiect reprezintă unitatea care va asigura buna cooperare între principalele părţi interesate în realizarea obiectivelor propuse in cadrul acestui proiect investițional.

În cadrul acestei ședințe au participat și reprezentanții companiei de proiectare „Arhideea Grup", care au venit cu prezentarea fazei II a contractului privind executare serviciilor de proiectare - proiectul tehnic preliminar. În acest context, împreună cu experții internaționali contractați de GIZ au fost stabilite soluțiile tehnice la anumite compartimente ale proiectului tehnic.

Amintim că anterior au fost organizate ședințe similare la toate cele 4 proiecte de sporire a eficienței energetice a liceelor din Șoldănești, Dubăsari, Ungheni și Strășeni, care sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.