Prima   -  Noutăți - Specialiști din cadrul ADR Centru au participat la un atelier de lucru privind achizițiile publice pentru lucrările de construcție

Specialiști din cadrul ADR Centru au participat la un atelier de lucru privind achizițiile publice pentru lucrările de construcție

   
30.11.2018   1193 Accesări  

Specialişti ai ADR Centru au participat la Atelierul de lucru privind Lecțiile învățate și recomandările pentru îmbunătățirea procedurilor de achiziție publică pentru lucrările de construcție în cadrul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană (UE), prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Evenimentul a fost organizat cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de GIZ. La atelier au participat 62 specialiști, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) și ai Camerei de Comerț și Industrie (CCI), manageri de proiecte, consultanții naționali și regionali GIZ/MSPL, inclusiv reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova.

Pe parcursul sesiunilor atelierului s-au prezentat principalele rezultate și provocări în contractarea serviciilor de proiectare precum și recomandările de îmbunătățire a procedurilor de achiziții pentru următoarea etapă. De asemenea, participanții au discutat și venit cu propuneri pentru modificarea Manualului și a Regulamentului de proceduri privind achizițiile publice, prezentându-se totodată și procedurile de achiziții publice pentru contractarea lucrărilor de construcții.

Amintim, cu sprijinul UE, 200.000 de cetățeni vor beneficia de o infrastructură îmbunătățită în domeniul aprovizionării cu apă și a energie. Aceasta va fi posibil în urma implementării a 10 proiecte de infrastructură  în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare și 8 proiecte în domeniul eficienței energetice în clădirile publice. Măsurile de eficiență energetică, care vor fi implementate în cadrul școlilor vor asigura condiții optime pentru activitatea profesională a personalului și studiile elevilor din mai multe localități. Cu privire la măsurile de aprovizionare cu apă și canalizare, principalele rezultate preconizate țin de îmbunătățirea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă și sporirea ratei de conectare a populației la acestea. Toate aceste măsuri vor contribui eventual la eliminarea disparităților rurale, dar și a celor urbane.

****************
Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).