Prima   -  Noutăți - Ședințe de raportare a Comitetelor Directoare Locale (CDL) în cadrul a două proiecte implementate de ADR Centru la Călărași și Ungheni

Ședințe de raportare a Comitetelor Directoare Locale (CDL) în cadrul a două proiecte implementate de ADR Centru la Călărași și Ungheni

   
01.11.2018   930 Accesări  

 

La Călărași și Ungheni au avut loc ședințele de raportare a activităților din trimestrul trei, 2018 a Comitetelor Directoare Locale (CDL) din cadrul proiectelor „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or.Călărași” și „Îmbunătățirea serviciilor  de alimentare cu apă și canalizare în or. Ungheni”, implementate de ADR Centru și finanțate de Uniunea Europeană.

Membrii CDL au discutat situația la zi a lucrărilor desfășurate și au stabilit planurile activităților ce urmează a fi efectuate în trimestrul patru al anului 2018. Totodată reprezentanții autoritățile publice locale au confirmat disponibilitatea alocrării contribuțiilor ce le revin pentru anul 2019.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or. Călărași” prevede conectarea a 9300 de cetățeni la sistemul de aprovizionare cu apă și aproximativ 5700 – la sistemul de canalizare. Vor fi reabiltați 13,7 km de rețele de apeduct și 4,6 rețele de canalizare. Costul total al proiectului este evaluat la circa 2,2 mln de Euro, oferiți de finanațatori și alte 190 mii de Euro, constituind contribuția partenerilor.

În cel de-al doilea proiect „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or. Ungheni” se prevede conectarea adițională a 750 de cetățeni la sistemul de aprovizionare cu apă și aproximativ 1500 – la sistemul de canalizare. Totodată, vor fi extinși 5,4 km de rețele de apeduct și vor fi reabilitați alți 12,4 km. În cadrul acestui proiect vor fo alocați de către finanțatorii europeni 2,9 mln de Euro, iar suma de  240.000 de Euro este prevăzută din contribuția partenerilor. 

Banii urmează să fie oferiți de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale” (MSPL) .

************* 

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).Ședința a fost organizată în colaborare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).