Prima   -  Noutăți - Prioritățile de dezvoltare a Regiunii Centru au fost prezentate în cadrul unei conferințe internaționale desfășurate la Alba Iulia, România

Prioritățile de dezvoltare a Regiunii Centru au fost prezentate în cadrul unei conferințe internaționale desfășurate la Alba Iulia, România

   
25.09.2018   474 Accesări  

În zilele de 25 și 26 septembrie 2018, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) participă la Conferința Internațională privind cooperarea bilaterală europeană și modelele de bune practici însușite pentru implementarea POR 2014-2020, desfășurată la Alba Iulia, România. Evenimentul este prilejuit de aniversarea unui deceniu de colaborare instituționalizată între Regiunea Centru (România) și Landul Brandenburg (Germania).

“Ultimii ani parcurși în procesul de dezvoltare regională și rezultatele obținute la nivel local reprezintă cel mai bun motiv pentru a aduce în centrul atenției publice schimbul de bune practici de la nivel regional și european. Astfel, ne dorim să ne gândim împreună ce anume caracterizează parteneriatele europene ale Regiunii Centru și cum pot ele deveni mai valoroase pentru întreaga comunitate”, a menționat Simion Crețu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, România.

În cadrul panelului dedicat modelelor de bune practici privind utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltare regională, directorul ADR Centru Viorel Jardan a făcut o prezentare a priorităților de dezvoltare regională în Republica Moldova și a domeniilor de intervenție în conformitate cu Strategia de Dezvoltare Regională 2016-2020.

În discursul său despre cadrul general al evoluției parteneriatelor europene ale Regiunii Centru, Ovidia Caba, directoare de Departament ADR Centru România, a menționat că parteneriatul cu ADR și Regiunea Centru din Republica Moldova este unul special, alături de colaborarea instituționalizată cu Landul Brandenburg din Germania.

Pe parcursul lucrărilor conferinței au fost dezbătute experiențele pozitive acumulate de-a lungul celor zece ani și au fost identificate noi oportunități de colaborare și dezvoltare cu partenerii din Germania, Ungaria și Republica Moldova. De asemenea, invitații au admirat expoziția dedicată celor zece ani de colaborare între Regiunea Centru și Landul Brandenburg, au vizitat obiective realizate în cadrul unor proiecte regionale și au asistat la evenimente culturale.

Delegația din Republica Moldova care a participat la conferința de la Alba Iulia a fost compusă din Viorel Jardan, directorul ADR Centru; Marina Preteca-Neaga, șefa Serviciului Relații Internaționale și Atragerea Investițiilor; Angela Dumitrașco și Denis Parea, reprezentanți GIZ-Moldova; și Mihail Popa, președintele raionului Strășeni.