Prima   -  Noutăți - Recepția la terminarea lucrărilor de termoizolare și de ridicare a eficienței energetice a blocului chirurgical din Orhei

Recepția la terminarea lucrărilor de termoizolare și de ridicare a eficienței energetice a blocului chirurgical din Orhei

   
21.08.2018   2314 Accesări  

 

Pe data de 21 august, o comisie, formată din reprezentanți ai ADR Centru, ai autorității publice locale, specialiști ai serviciilor deconcentrate, antreprenorul general și proiectantul, a participat la recepția la terminare a lucrărilor de termoizolare și alte măsuri de ridicare a eficienței energetice a blocului chirurgical, situat pe strada C.Negruzzi, 85, din Orhei.

Lucrările de sporire a eficienței energetice în această instituție medicală au fost efectuate în cadrul  proiectului de dezvoltare regională „Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocului chirurgical al IMSP Spitalul raional Orhei”, implementat de ADR Centru.

„Prin acest proiect ne-am propus să îmbunătățim accesul la servicii și utilități publice de calitate pentru oameni, să îmbunătățim  condițiile de muncă pentru angajații din instituție”, a ținut să concretizeze Dorin Andros, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prezent la eveniment. 

„Una din prioritățile de bază ale politicii de dezvoltare regională este de a spori eficiența energetică în clădirile publice, astfel, această unitate medicală a fost aleasă în calitate de instituție-pilot în acest sens”, a meționat Viorel Jardan, directorul ADR Centru.

În cadrul acestui obiectiv a fost efectuată izolarea termică în proporție de 100% a pereților exteriori, înlocuirea în totalitate a tîmplăriei, izolarea planșeului la subsol și a etajului tehnic. Suma lucrărilor recepționate este de circa 7 664 657,10 lei, din care 600 de mii de lei constituie contribuția consiliului raional Orhei, iar restul reprezintă surse financiare alocate din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).