Prima   -  Noutăți - A avut loc ședința Comitetului de Monitorizare a proiectului MSPL pentru perioada de raportare ianuarie – iunie 2018

A avut loc ședința Comitetului de Monitorizare a proiectului MSPL pentru perioada de raportare ianuarie – iunie 2018

   
25.07.2018   957 Accesări  

La 25 iulie 2018 membrii Comitetului de Monitorizare ai proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL) implementat de către Agenția de Cooperarea Internațională a Germaniei (GIZ) s-au întrunit într-o ședință de lucru cu partenerii pentru a discuta activitățile și progresul proiectului în perioada de raportare ianuarie – iunie 2018 și activitățile planificate pentru perioada următoare.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), ai Agențiilor de Dezvoltare Regională (Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia), reprezentanții Academiei de Administrare Publică (AAP), partenerii de dezvoltare și co-finanțatorii proiectului MSPL, precum și consultanții proiectului MSPL.

Dorin Andros, Secretar de stat, MADRM: „Aceste ședințe sunt o platformă eficientă pentru discuții. Vom puncta provocările și vom încerca să găsim soluții împreună pentru acestea. Mă bucur mult că suntem în formatul deplin și este foarte important să se implice și să participe toți la discuțiile care vor avea loc. Totodată, vreau să mulțumesc colegilor de la proiectul MSPL pentru suportul și asistența care ne-o acordă zi de zi”.

Christina Otto, manager al proiectului MSPL: „Am venit cu careva schimbări în ceea ce privește ședințele Comitetului de Monitorizare a proiectului. De asemenea, am venit cu câteva propuneri noi, și anume, invitarea și implicarea și altor instituții partenere, AAP și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM). Inclusiv, începând cu această ședință reprezentanții instituțiilor partenere vor fi și ei implicați și vor face prezentări. În ceea ce privește situația generală referitoare proiectului MSPL, atunci mergem foarte bine la capitolul de implementare a activităților, dar trebuie să menționăm că există și anumite provocări, pe care vom încerca să le discutăm astăzi și, implicit, să identificăm soluții”.

Pe parcursul ședinței, consultanții MSPL/GIZ au vorbit despre realizările și provocările întâlnite în cele patru domenii de intervenție a proiectului în perioada de raportare, au menționat despre activitățile planificate, dar au punctat și provocările care ar putea apărea în viitor identificând totodată și soluțiile posibile.

**************
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).