Prima   -  Noutăți - Confort termic îmbunătățit pentru copiii grădiniței din satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi

Confort termic îmbunătățit pentru copiii grădiniței din satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi

   
19.07.2018   1219 Accesări  

 

Astăzi, 19 iulie, a avut loc recepția finală  a lucrărilor de reparație a  grădiniței de copii din satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi. Activitățile de creștere a eficienței energetice au fost efectuate în cadrul unui proiect, implementat de ADR Centru, pentru care Guvernul a alocat 4,5 millioane de lei din Fondul Național de dezvoltare Regională.   

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, prezent la ceremonie, a ținut să menționeze că această realizare a fost posibilă datorită eforturilor comune ale specialiștilor ADR Centru, precum și ale reprezentanţilor administraţiei publice locale, care au manifestat interes constant față de sporirea eficienței energetice.

În cadrul proiectului de dezvoltare regională au fost realizate lucrări de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirii ce au constat din: termoizolarea preților; schimbarea ferestrelor și ușilor; termoizolarea planșeului pe pod. Totodată a fost instalat un sistem solar de încălzire a apei menajere.  

Lucrările au demarat în luna iunie 2017, iar pe parcurs autoritățile publice locale, împreună cu antreprenorul și administrația grădiniței, au avut o cooperare eficientă, ceea ce a permis executarea în termen a lucrărilor.