Prima   -  Noutăți - ADR Centru a deschis ofertele pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a investițiilor în domeniul aprovizionării cu apă potabilă și canalizare a orașelor Ungheni și Călărași

ADR Centru a deschis ofertele pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a investițiilor în domeniul aprovizionării cu apă potabilă și canalizare a orașelor Ungheni și Călărași

   
28.05.2018   121 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), în calitate de autoritate contractantă, a desfășurat la 28 mai, ședința de deschidere a ofertelor în cadrul licitației publice repetate privind contractarea serviciilor de proiectare a investițiilor în domeniul aprovizionării cu apă potabilă și canalizare pentru orașul Ungheni (Lot CA 1) și orașul Călărași (Lot CA 2).

Pentru participarea la licitația publică anunțată de ADR Centru au fost depuse patru oferte. Grupul de lucru format din reprezentanți ai ADR Centru, GIZ, APL  și ai societății civile, a desfășurat procedura de deschidere a ofertelor în prezența reprezentanților operatorilor economici ofertanți. În rezultatul licitației publice menționate, urmează a fi contractate servicii de proiectare în valoare de circa 6,2 milioane de lei. Banii sunt oferiți de Uniunea Europeană, prin intermediul  proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Licitația publică pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a investițiilor în domeniul aprovizionării cu apă potabilă și canalizare în cele două orașe ale Regiunii Centru este desfășurată în mod repetat, după ce în luna februarie a fost atribuit contractul de achiziție publică doar pentru unul din cele trei loturi propuse inițial. În cadrul procedurii repetate, la fel ca și prima oară, comisia de evaluare formată din reprezentanții autorității contractante și experți în domeniu, urmează să analizeze cele patru oferte deschise și să identifice antreprenorul care va fi contractat pentru prestarea serviciilor de proiectare.

Procedura de atribuire a contractului de achiziții publice va respecta cu strictețe regulile stabilite în Regulamentul (GIZ PRAG) elaborat în baza prevederile Ghidului practic PRAG1 al UE (versiunea din ianuarie 2016) pentru contractele de servicii și contractele de lucrări. Respectarea acestor reguli asigură alegerea obiectivă, transparentă și nediscriminatorie a contractanților cu ofertele competitive la cel mai bun raport preț-calitate sau cel mai bun preț, respectând, totodată, eficiența utilizării fondurilor publice.

************ 

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 

 
Arrow Prev

              

          

Arrow Next