Prima   -  Noutăți - ADR Centru ar putea prelua rolul de implementator al unui nou proiect regional de îmbunătățire a infrastructurii de apă și canalizare

ADR Centru ar putea prelua rolul de implementator al unui nou proiect regional de îmbunătățire a infrastructurii de apă și canalizare

   
25.05.2018   2014 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a primit astăzi o vizită de lucru a Dianei Hedrich, reprezentanta băncii germane de dezvoltare KfW. În cadrul întâlnirii, părțile s-au consultat cu privire la modalitățile de lucru ale celor două instituții, în eventualitatea implementării de către ADR Centru a unui proiect regional de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași.

Lucrările de construcție a apeductului menționat vor avea loc în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” (prima etapă), care va fi finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul băncii de dezvoltare KfW. Costul primei etape a proiectului constituie circa 16,5 milioane de euro. Banii sunt oferiți sub formă de grant, pe un termen de doi ani.

Extinderea sistemelor centralizate de alimentare cu apă şi asigurarea accesului populației la servicii publice de calitate este obiectivul Strategiei Naționale de Alimentare cu Apă și Sanitație.