Prima   -  Noutăți - ADR Centru a efectuat o vizită de monitorizare în cadrul proiectului „Centrul regional de afaceri și dezvoltare comunitară în raioanele Strășeni, Călărași și Hîncești”

ADR Centru a efectuat o vizită de monitorizare în cadrul proiectului „Centrul regional de afaceri și dezvoltare comunitară în raioanele Strășeni, Călărași și Hîncești”

   
22.05.2018   495 Accesări  

În ziua de 18 mai, specialiștii ADR Centru s-au deplasat la șantierul din Lozova, unde s-au întâlnit cu antreprenorul care execută lucrările de construcție a Centrului regional de afaceri, dar și cu alți responsabili implicați în proces: dirigintele de șantier, responsabilul tehnic, proiectantul și beneficiarii. În cadrul ședinței de lucru s-a discutat despre problemele apărute pe parcursul realizării lucrărilor, după care au fost identificate și soluții pentru depășirea acestor dificultăți. Începând din luna aprilie curent, antreprenorul contractat în cadrul proiectului execută lucrări de consolidare a blocului existent, precum și construiește fundația unui bloc auxiliar.

Centrul Regional de Afaceri va fi amplasat în blocurile aferente clădirii fostei Case de cultură din localitate și va găzdui încăperi disponibile pentru afacerile din localitățile partenere, oferind servicii de incubare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din trei orașe și 12 sate, unde sunt înregistrați peste 800 de agenți economici. Printre rezultatele urmărite de implementarea proiectului se numără renovarea și amenajarea construcţiei cu suprafața de 3100 mp, asigurarea cu spații pentru afaceri a circa 30 de întreprinzători, instruirea a peste 70 de antreprenori cu referire la posibilitățile de finanațare și extindere a afacerilor.

Proiectul vizează 15 localități din raioanele Călărași, Strășeni și Hîncești și va facilita dezvoltarea integrată a mai multor IMM-uri din Regiunea Centru, precum și dezvoltarea economiei regionale în raioanele Strășeni, Călărași și Hîncești. Se preconizează ca acest proiect să răspundă nevoilor IMM-urilor la etapele esențiale ale unei afaceri, precum inițierea și pătrunderea pe piață.

Costul total al lucrărilor este de 29.380.328 lei. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost solicitați 19.300.00 lei, contribuția din partea aplicantului fiind de 10.080.338 lei. Proiectul urmează a fi implementat pe parcursul a 24 de luni.