Prima   -  Noutăți - ADR Centru a participat la un eveniment de celebrare a Zilei Europei la Anenii Noi

ADR Centru a participat la un eveniment de celebrare a Zilei Europei la Anenii Noi

   
11.05.2018   1113 Accesări  

În ziua de 11 mai, 30 de tineri din raionul Anenii Noi au participat la o ședință de informare privind oportunitățile şi beneficiile procesului de integrare europeană. Evenimentul a fost organizat de Consiliul raional Anenii Noi, în contextul celebrării Zilei Europei 2018.

În cadrul evenimentului, Marina Preteca-Neaga, șefa Serviciului relații internaționale și atragerea investițiilor la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, a făcut o prezentare a Regiunii de Dezvoltare Centru, a activităților Agenției, a oportunităților de finanțare şi programelor care vizează tinerii în calitate de public-țintă sau beneficiari, dar şi la alte acțiuni menite să promoveze rolul Uniunii Europene în procesul de dezvoltare a țărilor şi regiunilor.

În mod special, Marina Preteca-Neaga s-a referit la asistenţa acordată de ADR Centru la elaborarea proiectului Centrul de Suport în afaceri creative de tip „Creative Hub”, înfiinţat în regiunea de sud-est a Moldovei. Scopul acestuia este dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale tinerilor și orientarea lor către libera inițiativă în plan economic, stimularea cooperării și comunicării între mediul științific și cel de afaceri, şi promovarea surselor de finanțare pentru start up-uri inovative.

Pe parcursul ședinței, reprezentanții Consiliului raional Anenii Noi le-au povestit tinerilor participanți despre semnificația Zilei Europei, istoricul Uniunii Europene, rolul UE în educația şi formarea tinerilor. De asemenea, invitatele din partea Oficiului Programului Erasmus+ în Moldova au vorbit despre activitățile şi proiectele în derulare ale Oficiului. 

Potrivit organizatorilor, scopul ședinței de informare a fost implicarea activă a tinerilor în viața social-economică, civică şi culturală, precum şi diseminarea cunoștințelor şi a informațiilor referitoare la Uniunea Europeană.

 Foto: Oficiul Erasmus+ Moldova