Prima   -  Noutăți - ADR Centru a deschis ofertele pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a investițiilor în eficientizarea energetică a patru licee din Regiunea Centru

ADR Centru a deschis ofertele pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a investițiilor în eficientizarea energetică a patru licee din Regiunea Centru

   
11.05.2018   410 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), în calitate de autoritate contractantă, a desfășurat la 10 mai, ședința de deschidere a ofertelor în cadrul licitației publice repetate privind contractarea serviciilor de proiectare a investițiilor în domeniul creșterii eficienței energetice pentru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, mun. Ungheni ( Lot CE 1); Liceul Teoretic „Ion Vatamanu”, or. Strășeni (Lot CE 2); Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” , or. Șoldănești (Lot CE 3); Liceul teoretic „Holercani”, s.Holercani (Lot CE 4).

Pentru participarea la licitația publică anunțată de ADR Centru au fost depuse trei oferte. Grupul de lucru format din reprezentanți  ai ADR Centru, GIZ, APL  și ai asociațiilor de părinți, a desfășurat procedura de deschidere a ofertelor în prezența reprezentanților operatorilor economici ofertanți. În rezultatul licitației publice menționate, urmează a fi contractate servicii de proiectare în valoare de circa 4,3 milioane de lei. Banii sunt oferiți de Uniunea Europeană, prin intermediul  proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Licitația publică pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a investițiilor în eficientizarea energetică a celor patru licee din Regiunea Centru este desfășurată în mod repetat, după ce nici una din ofertele depuse în luna februarie nu a întrunit condițiile de calificare necesare. În cadrul procedurii repetate, la fel ca și prima oară, comisia de evaluare formată din reprezentanții autorității contractante și trei experți, urmează să analizeze cele trei oferte deschise și să identifice antreprenorul care va fi contractat pentru prestarea serviciilor de proiectare.

Procedura de atribuire a contractului de achiziții publice va respecta cu strictețe regulile stabilite în Regulamentul (GIZ PRAG) elaborat în baza prevederile Ghidului practic PRAG1 al UE (versiunea din ianuarie 2016) pentru contractele de servicii și contractele de lucrări. Respectarea acestor reguli asigură alegerea obiectivă, transparentă și nediscriminatorie a contractanților cu ofertele competitive la cel mai bun raport preț-calitate sau cel mai bun preț, respectând, totodată, eficiența utilizării fondurilor publice.

************ 

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 

 
Arrow Prev

              

          

Arrow Next