Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului Director Local al proiectului „Construcția sistemului de sanitație și stației de epurare în satul Ustia, raionul Dubăsari” s-au întrunit în prima ședință

Membrii Comitetului Director Local al proiectului „Construcția sistemului de sanitație și stației de epurare în satul Ustia, raionul Dubăsari” s-au întrunit în prima ședință

   
04.05.2018   610 Accesări  

În ziua de 3 mai 2018, la Primăria Ustia a avut loc prima ședință a membrilor Comitetului Director Local (CDL) al proiectului „Construcția sistemului de sanitație și stației de epurare în satul Ustia, raionul Dubăsari”. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În cadrul ședinței a fost prezentată componența CDL și a fost aprobat Regulamentul de activitate al structurii respective. În calitate de președinte al CDL a fost aleasă Aurelia Urîtu, primara satului Ustia. La fel, în scopul implementării cu succes a proiectului „Construcția sistemului de sanitație și stației de epurare în satul Ustia, raionul Dubăsari” au fost prezentate obligațiunile managerilor de proiect, raportul cu privire la implementarea proiectului pentru primele trei luni ale anului 2018, precum și activitățile planificate pentru trimestrul II al anului curent.

În rezultatul primei etape de implementare a proiectului „Construcția sistemului de sanitație și stație de epurare în satul Ustia, raionul Dubăsari” se va efectua proiectarea a 26,8 km de rețele de canalizare, trei stații de pompare a apelor reziduale și o stație de tratare a apelor uzate. Costurile pentru etapa de proiectare se ridică la 1,9 milioane de lei.

Proiectul cu privire la construcția sistemelor de sanitație la Ustia va fi realizat în perioada 2017-2020. Valoarea estimativă a lucrărilor este de 1,2 milioane de euro, oferiți de Uniunea Europeană, prin intermediul MSPL.

********************

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).