Prima   -  Noutăți - Ședință de lucru privind implicarea ADR Centru în procesul de implementare a Proiectului „Gestionarea Resurselor de Apă pe Nistru”

Ședință de lucru privind implicarea ADR Centru în procesul de implementare a Proiectului „Gestionarea Resurselor de Apă pe Nistru”

   
22.03.2018   1255 Accesări  

La sediul ADR Centru a avut loc o ședință de lucru privind implicarea ADR Centru în cadrul procesului de implementare a Proiectului „Gestionarea Resurselor de Apă pe Nistru” în Zona de Securitate care cuprinde 24 localități urbane și rurale,în zona centrală a bazinului Nistrului, pe ambele maluri, în hotarele raioanelor Dubăsari - Criuleni și unitatea administrativă Dubăsari din regiunea transnistreană.

Participanții la ședință – directorul ADR Centru, specialistul în achiziții și șeful Secției managementul proiectelor, împreună cu Hanns-Bernd Kuchta, Manager de Proiect și Mircea Ursu, Coordonator Național / Consultant proiect au discutat mai multe aspecte tehnice privind lansarea achizițiilor publice în cadrul acestui proiect. S-a menționat că ADR Centru va fi implicată în proiectul dat mai mult în partea tehnică – organizarea și petrecerea licitațiilor, procurări și monitorizarea procesului.

Conform Acordului semnat recent la Chișinău, obiectivul proiectului este de a îmbunătăți cadrul instituțional pentru gestionarea intercomunală a resurselor de apă în 24 de localități amplasate pe ambele maluri ale râului Nistru. Menționăm, valoarea totală a proiectului este de circa 2 mln de euro. Banii vor fi oferiți pentru expertiză, furnizarea de materiale și echipamente, pregătirea de bază sau instruirea continuă în afara proiectului, măsuri de construcții, costuri operaționale și administrative și alte contribuții. Implicarea MADRM în implementarea acestui proiect va fi prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Centru ce va elabora proiectele tehnice de execuție pentru sistemele de apă și canalizare.Totodată,  GIZ va asigura o contribuție financiară de pînă la 550.000 Euro pentru diverse măsuri investiționale/achiziții care urmează să fie identificate în conformitate cu prevederile acordului.