Prima   -  Noutăți - Oportunități de finanțare pentru APL și ONG-uri din Regiunea Centru, oferite prin intermediul Programului de Granturi Mici (SGP) al Facilităţii Globale de Mediu

Oportunități de finanțare pentru APL și ONG-uri din Regiunea Centru, oferite prin intermediul Programului de Granturi Mici (SGP) al Facilităţii Globale de Mediu

   
09.02.2018   827 Accesări  

Peste 20 de reprezentanți ai ONG-urilor și APL-urilor din Regiunea de Dezvoltare Centru au participat la un atelier de informare „Inițiative și acțiuni locale pentru dezvoltare durabilă. Priorități SGP Moldova” organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru în colaborare cu Programul de Granturi Mici GEF SGP Moldova.

Participanții au aflat despre oportunitățile oferite de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu, despre prioritățile SGP Moldova, ciclul de proiect SGP Moldova, exemple de proiecte implementate cu sprijinul SGP Moldova, modalitățile de cooperare și parteneriat pentru asigurarea cofinanțării în cadrul proiectelor GEF SGP Moldova. Anatol Râșină, coordonator național SGF Moldova, și Ala Camerzan, asistent programe, au descris cu lux de amănunte ciclul de proiect SGP Moldova, procedura de aplicare și de selectare a propunerilor de proiecte, modalitățile de cooperare și parteneriat pentru asigurarea cofinanțării în cadrul proiectelor GEF SGP Moldova, instrucțiunile de implementare și raportare etc., oferind, totodată, unele recomandări generale ce țin de documentarea unui proiect.

Scopul evenimentului este consolidarea parteneriatelor dintre ONG și APL, inclusiv alți parteneri, precum instituții de învățământ superior, agenți economici etc., întru accesarea fondurilor SGP Moldova. La atelier au participat reprezentanți ai consiliilor raionale din regiunea centru și primării, precum și ONG active/relevante cu care ar putea creea un parteneriat pentru a valorifica fondurile oferite de Programul de Granturi Mici GEF SGP.

Precizăm că SGP este un program corporativ al GEF, implementat de PNUD și executat de UNOPS (Oficiul Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiect), care activează în 126 de țări. SGP Moldova a început finanțarea proiectelor în 2013. De atunci, acesta a înregistrat succese în ceea ce privește finanțarea şi oferirea suportului tehnic pentru mai mult de 12 proiecte susținute prin granturi. Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu oferă granturi organizațiilor non-guvernamentale și organizațiilor din comunitate (ONG/OSC) din țările în curs de dezvoltare pentru a le permite să facă față provocărilor globale de mediu, în timp ce abordează necesitățile de dezvoltare durabilă. Motto-ul SGP este "acțiunea comunității cu impact global!". Suma maximă a grantuluiu alocat este de $50.000.