Prima   -  Noutăți - Au fost recepționate lucrările finale la obiectul din cadrul proiectului implementat în satul Vărzărești, Nisporeni

Au fost recepționate lucrările finale la obiectul din cadrul proiectului implementat în satul Vărzărești, Nisporeni

   
06.12.2017   1757 Accesări  

Membrii Comisiei de recepție la terminarea lucrărilor s-au întrunit la Vărzărești pentru a recepționa lucrările finalizate la obiectul din cadrul proiectului regional ,,Construcţia şi restabilirea sistemului de canalizare în or. Nisporeni, com. Vărzăreşti”. Suma lucrărilor recepționate este de circa 9 milioane lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). În cadrul acestui proiect au fost construiți 9,38 km de rețele de canalizare și renovați alți 1,1 km. Participanții la ședință au stabilit că toate lucrările au fost executate cu respectarea proiectului tehnic și normelor de calitate.

Proiectul prevede reabilitarea şi construcția sistemelor comunale de canalizare a localităţilor menţionate, iar apa captată în sisteme comunale de canalizare  a localităţilor menţionate va diminua efectele negative asupra mediului şi în special asupra apelor subterane care sunt într-o conexiune directă cu rîul Prut. În rezultatul  construcţiei şi reabilitării sistemului de canalizare vor fi oferite servicii calitative de apă şi canalizare agenţilor economici şi populaţiei localităţilor Nisporeni, Vărzăreşti şi Şendreni, la fel se va îmbunătăţi mediul rîului Nîrnova, afluent a rîului Prut. În urma implementării acestui proiect se preconizează conexiunea a 4800 de gospodării la rețeaua de canalizare. Suma totală a acestui proiect regional va ajunge la 45 mln lei, bani care vor fi alocați din FNDR.