Prima   -  Noutăți - A avut loc ședința Comitetului de Monitorizare a proiectului MSPL pentru perioada de raportare iulie-septembrie 2017

A avut loc ședința Comitetului de Monitorizare a proiectului MSPL pentru perioada de raportare iulie-septembrie 2017

   
17.11.2017   1005 Accesări  

Membrii Comitetului de Monitorizare ai proiectului „Modernizare serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL) implementat de către Agenția de Cooperarea Internațională a Germaniei (GIZ) s-au întrunit într-o ședință de lucru cu partenerii pentru a discuta activitățile și progresul proiectului în perioada de raportare iulie – septembrie 2017 și activitățile planificate pentru octombrie-decembrie. 
La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), ai Agențiilor de Dezvoltare Regională (Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia), partenerii de dezvoltare și co-finanțatorii proiectului MSPL, precum și consultanții proiectului MSPL.

Dorin Andros, secretar de stat, MADRM: „Pe parcursul celor trei luni am reușit să înregistrăm succese în implementare, dar trebuie să recunoaștem, că avem și câteva întârzieri, care, sunt sigur, le vom putea acoperi și bifa în următorul trimestru. Avem o colaborare eficientă, inclusiv în ceea ce privește implementarea activităților finanțate de Uniunea Europeană. Pe viitor, trebuie să fim stricți, corecți și să respectăm termenii agreați, pentru ca într-un final, trebuie să aibă de câștigat toți cetățenii Republicii Moldova”.

Christina Otto, manager al proiectului MSPL: „Suntem conștienți că pe parcursul celor trei luni de activitate am avut atât succese - ca de exemplu crearea Comisiilor Regionale Sectoriale, precum și lansarea procedurilor de technical design în componenta de investiții oferită de Uniunea Europeană -, cât și anumite provocări, mai ales ce țin de procedurile de achiziții publice... Proiectul MSPL se dezvoltă foarte rapid, ceea ce demonstrează că este un proiect de succes. Acum este necesar ca noi toți să ne asumăm responsabilitatea implementării celor planificate, pentru ca să atingem toate scopurile propuse”.

Pe parcursul ședinței, consultanții MSPL/GIZ au vorbit despre realizările și provocările întâlnite în cele patru domenii de intervenție a proiectului în perioada de raportare, au menționat despre activitățile planificate, dar au punctat și provocările care ar putea apărea în viitor identificând totodată și soluțiile posibile.

Prezentarea pentru perioada de raportare iulie – septembrie 2017 poate fi accesată AICI.

**************
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).