Prima   -  Noutăți - Ședință de lucru cu aplicanții proiectelor din domeniile aprovizionare cu apă și canalizare și eficiența energetică în clădirile publice finanțate de Uniunea Europeană

Ședință de lucru cu aplicanții proiectelor din domeniile aprovizionare cu apă și canalizare și eficiența energetică în clădirile publice finanțate de Uniunea Europeană

   
09.11.2017   577 Accesări  

La sediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a avut loc o ședință de lucru cu aplicanții proiectelor din domeniile aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) și eficiența energetică în clădirile publice (EECP). Scopul acestei ședințe a fost examinarea și analiza de comun acord a proiectului de Memorandum de Înțelegere care urmează a fi semnat cu aplicanții proiectelor din domeniile respective.

Prezentă la eveniment, managerul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), Christina Otto, a menționat că procedura și discuțiile pe marginea semnării acestor documente sunt foarte importante, iar pentru o bună conlucrare este necesară implicarea activă a tuturor partenerilor.

Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a specificat că prezența reprezentanților APL la această ședință denotă faptul că se manifestă un interes sporit în vederea implementării cu succes a tuturor proiectelor de dezvoltare regională.

În urma discuțiilor s-a stabilit că pachetele de documente urmează a fi pregătite definitiv pentru semnarea lor. Menționăm că Memorandumurile de Înțelegere urmează a fi semnate de către părți după încheierea Acordurilor de finanțare dintre GIZ/MSPL și Agențiile de Dezvoltare Regională. La etapa actuală în Regiunea de Dezvoltare Centru sunt 6 proiecte dintre care 4 în domeniul EECP și 2 în domeniul AAC finanțate de către Uniunea Europeană prin intermediul proiectului MSPL, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).