Prima   -  Noutăți - Regiunea de Dezvoltare CENTRU a organizat un stand expozițional cu produse specifice regiunii în cadrul Conferinței Internaționale a IMM-urilor

Regiunea de Dezvoltare CENTRU a organizat un stand expozițional cu produse specifice regiunii în cadrul Conferinței Internaționale a IMM-urilor

   
09.10.2017   458 Accesări  

15 antreprenori (IMM-uri) din diferite domenii din cadrul Regiunii de Dezvoltare Centru au participat în cadrul expoziției organizate la nivel național în cadrul “Moldova Business Week 2017”. În cadrul evenimentului toate cele 4 regiuni de dezvoltare din R.Moldova (Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia) au organizat cîte un stand expozițional cu produse specifice regiunilor reprezentate. Printre antreprenorii participanți se numără SRL „Cedatex-Pro” (Călărași), SRL Filanval (rezident al Incubatorului de afaceri recent deschis la Călărași), SRL Fragolino, GT „Tronciu Nicolae”, SRL „Cioara”, SA Romanița” (Hîncești), SRL „Essence”, SRL „Prudol”, SRL „Nis Struguraș” (Nisporeni), SRL „Novaprim”, SRL „Estelit-prim”, SRL Prospera-textil” și ZEL „Ungheni-Business” (mostre de covoare, fir sintetic). Domeniile acoperite de IMM-urile menționate sînt variate, de la industria textilă (seturi de uniforme pentru muncitori), vinifacție, medicamente, săpunuri din ulei natural, uleiuri eterice, pînă la industria agroalimentară și panificație.

În cadrul conferinței s-a punctat potențialul de specializare a regiunilor de dezvoltare. Astfel, pentru RD Centru domeniile prioritare sînt (1) agricultura și procesarea alimentară, (2) silvicultură și exploatare forestieră, (3) industria textilă, (4) produse și preparate farmaceutice de bază, (5) produse minerale non-metalice, (6) ciment, var și tencuială, clustere în procesarea șeptelurilor și în fabricarea textilelor.

Expoziția s-a desfășurat în cadrul Conferinței Internaționale a IMM-urilor, cu genericul “Specializarea inteligentă, motorul creșterii economice al regiunilor din Republica Moldova”, desfășurată de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova. Evenimentul a încheiat activitățile de promovare a antreprenoriatului organizate la nivel național în cadrul “MOLDOVA BUSINESS WEEK 2017”. Tot în cadrul conferinței au fost desemnați și câștigătorii Concursului Național „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM", ediția a XII-a. Regiunea de dezvoltare Centru a fost nominalizată la numeroase categorii, după cum urmează:

a)    „Cel mai bun antreprenor în sfera de producție":

§  Diplomă de gradul 1 – S.A. "Covoare-Ungheni" (r. Ungheni)

§  Diplomă de gradul 2 – C.P. "Mezelbrav" (r.Orhei)

b)    „Cel mai bun antreprenor în sfera prestări servicii":

§  Diplomă de gradul 1 – SRL "Autopavitrans" (r. Nisporeni)

§  Diplomă de gradul 2 – SRL "Art Life Design" (r. Telenești)

c)     „Cel mai bun antreprenor – inovator":

§  Diplomă de gradul 1 – SRL "Elteprod" (r. Călărași)

d)    „Cel mai bun antreprenor în sfera turismului rural":

§  Diplomă de gradul 1 –  Î.I "Hanganu Ion" (r. Rezina).

e)     „Cel mai bun antreprenor în sfera serviciilor de consultanță":

§  Diplomă de gradul 1 – SRL "Logistic Cont" (r. Rezina).

f)      „Cel mai tânăr antreprenor":

§  Diplomă de gradul I – "Cedatex-Pro" (r. Călărași).

Concursul „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM" este organizat anual în ultmii 12 ani și are ca scop promovarea practicilor de succes în domeniul businessului și remarcarea celor mai competitive întreprinderi din toate regiunile Republicii Moldova care utilizează strategii de marketing eficiente și standarde internaționale ale managementului calității. Totodată, ODIMM a desfășurat și ediția a VIII-a a  Concursului Național anual „IMM – Model de Responsabilitate Socială”, în cadrul căruia Regiunea de dezvoltare Centru a fost distinsă cu premiul special pentru activităţile social – corporative orientate către angajaţi -S.R.L „METEOR” (s. Chetrosu, r. Anenii Noi).