Prima   -  Noutăți - Zonele/destinațiile turistice cu potențial de dezvoltare din Regiunea Centru – subiect de discuție în cadrul unui șir de ședințe organizate de ADR Centru

Zonele/destinațiile turistice cu potențial de dezvoltare din Regiunea Centru – subiect de discuție în cadrul unui șir de ședințe organizate de ADR Centru

   
26.07.2017   535 Accesări  

ADR Centru organizează în perioada 26-27 iulie curent, ședințe de lucru în grupuri mici în cadrul cărora sunt discutate zonele/destinațiile turistice cu potențial de dezvoltare din Centrul Republicii. Aceste ședințe se organizează în contextul implementării Programului Regional Sectorial în domeniul creșterii atractivității turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, precum și în contextul lansării în perioada apropiată a apelului de propuneri de proiecte din cadrul Programului Operațional Comun (POC) România - Republica Moldova 2014-2020.

Participanții la ședințe își propun inițierea procesul de elaborare a conceptelor de proiecte precum și identificarea/dezvoltarea altor idei de proiecte relevante pentru concursul de propuneri de proiecte din cadrul POC România - R.Moldova. Tot aici, cei prezenți la întrunirile comune vor discuta despre formatul parteneriatelor posibile, iar ADR Centru își propune să vină cu sfaturi utile și suport în vederea stabilirii parteneriatelor între Autoritățile publice din Republica Moldova și cele din România. 

În acelaș timp participanții la ședinte au fost informați despre condițiile generale a concursului de propuneri de proiecte susmenționat.

La ședințe au fost invitați specialiștii responsabili de atragerea investițiilor și/sau din domeniul turismului din cadrul Autorităților Publice Locale din cele 13 raioane din Regiunea Centru (Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Hînceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Străşeni, Şoldăneşti, Teleneşti, Ungheni), dar și reprezentanții zonelor/destinațiilor turistice cu potențial de dezvoltare din regiune.