Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului Director Local a proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului regional Orhei" s-au întrunit astăzi în ședință

Membrii Comitetului Director Local a proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului regional Orhei" s-au întrunit astăzi în ședință

   
12.04.2017   436 Accesări  

Membrii CDL Orhei s-au întrunit azi, 12 aprilie, în cadrul unei ședințe privind implementarea proiectului de servicii publice locale  „Creșterea eficienței energetice a Spitalului regional Orhei" realizat de ADR Centru în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Comitetul Director Local a întrunit reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Consiliului Raional Orhei, IMSP Spitalului Raional Orhei.

Astfel, în cadrul ședinței managerul local al proiectului a prezentat membrilor CDL prezenți la întrunire raportul cu privire la implementarea proiectului pentru tr.1 a anului 2017. Tot aici s-a discutat despre calculele EE pentru clădirile publice efectuate pentru elaborarea Programului și planului de acțiuni EE în clădirile publice elaborate cu asistența GIZ.

Cei prezenți au agreat planului de lucru pentru tr.1 al acestui an, discutînd astfel și despre pronosticurile de implementare în termenii stabiliți anterior.

La finalul întrunirii membrii CDL au vorbit despre activitățile planificate în cadrul Săptămânii europene a energiei durabile care se va desfășura în acest an în perioada 1-26 iunie.

În primul trimestru al acestui an a fost planificată instruirea angajaților spitalului responsabili de operarea și menținerea obiectivelor reabilitate din punct de vedere al eficienței energetice.

Amintim, că în cadrul acestui Proiect de dezvoltare regională în domeniul eficienței energetice în clădirile publice Raionul Orhei beneficiază de investiții majore din partea Guvernului German pentru sporirea calității serviciilor medicale și confortului termic al pacienților prin implementarea măsurilor de eficiență energetică. Astfel, în perioada 2011-2017 aici au fost realizate lucrări de schimbare a ferestrelor și termoizolarea pereților exteriori, instalarea colectoarelor solare și punctelor termice individuale, instalarea și punerea în funcțiune a unui sistem inteligent de monitorizare a consumului de energie și apă la spital precum și reabilitatrea sistemului de alimentare cu apa și canalizare a blocului pediatric.