Prima   -  Noutăți - Schimb de experiență privind elaborarea PRS în Infrastructura de Sprijin a Afacerilor (ISA)

Schimb de experiență privind elaborarea PRS în Infrastructura de Sprijin a Afacerilor (ISA)

   
30.03.2017   1074 Accesări  

Funcționarii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ai Agențiilor de Dezvoltare Regională participă astăzi, la un seminar de instruire în vederea obținerii de experiență în elaborarea  programelor regionale sectoriale în infrastructura de sprijin a afacerilor.

Acțiunea este organizată în scopul realizării angajamentelor ce reies din Planul de acțiuni pentru implementarea  Acordului de Asociere RM-UE în perioada 2017-2019 și a obiectivelor Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020.  

"Acest exercițiu este important pentru că vă va ajuta să identificați necesitățile de dezvoltare ale regiunilor pentru asigurarea unor condiții de trai decente ale cetățenilor, inclusiv pentru a spori calitatea serviciilor publice în localități. De asemenea, exercițiul va identifica un portofoliu de proiecte în domeniul infrastructurii de afaceri și în conformitate cu prioritățile și normele sectoriale ce vor fi realizate în cele 4 regiuni de dezvoltare Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia", a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în debutul seminarului.

Martin Rimmer, directorul proiectului "Asistență pentru facilitarea creșterii economice a Regiunilor de Dezvoltare Sud și UTA Găgăuzia" , în cadrul căruia are loc schimbul de experiență și bune practici a vorbit despre activitățile realizate în regiuni și și-a exprimat disponibilitatea de a realiza un schimb de experiență în toate regiunile de dezvoltare.

"Infrastructura de afaceri este un domeniu de activitate nou pentru Agențiile de Dezvoltare. Vor fi activități noi, deloc simple, necunoscute, precum și noi parteneri. Astfel, considerăm oportun să realizăm un schimb de experiență și să contribuim la îmbunătățirea planificării sectoriale și asigurarea creșterii economice sustenabile în regiuni", a menționat directorul proiectului, Martin Rimmer în disucțiile cu funcționarii MDRC.

Seminarul de informare a avut loc în cadrul proiectului "Asistență pentru facilitarea creșterii economice a Regiunilor de Dezvoltare Sud și UTA Găgăuzia" finanțat de Guvernul Marii Britanii din sursele Fondului de Bună Guvernare prin intermediul Departamentului pentru Dezvoltare Internațională al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (DFID) și implementat de Oxford Policy Management și Price water house coupers.