Prima   -  Noutăți - Reprezentanții MDRC au purtat astăzi discuții cu experți ai FMI

Reprezentanții MDRC au purtat astăzi discuții cu experți ai FMI

   
20.03.2017   134 Accesări  

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) au primit în vizită, astăzi, o misiune de experți ai Fondului Monetar International (FMI). Scopul întrevederii a fost de a observa cum este planificată executarea bugetului și de a recomanda acțiuni pentru îmbunătățire.

Misiunea de experți ai FMI se află în țara noastră pînă pe 29 martie curent, pentru a discuta cu autoritățile centrale și locale despre elaborarea și executarea bugetului și analiza arieratele financiare pentru perioada 2015-2016. Astfel, obiectivul vizitei experților FMI  în Republica Moldova este de a oferi asistență tehnică autorităților în îmbunătățirea mecanismului de funcționare a sistemului financiar, evaluarea riscurilor în întreprinderile de stat și realizarea cheltuielilor.

"Nu avem scopul de a evalua sistemul financiar ci să acordăm suport pentru a îmbunătăți mecanismul de funcționare al acestuia. Pentru majoritatea subiectelor propuse spre discuție nu avem prioritate de a vedea cifrele ci mai mult ne interesează modalitățile de colaborare, cooperare și monitorizare cu autorităților publice locale. Noi punem accent pe finanțe,  elaborarea cheltuieli și realizarea procesului bugetar", a subliniatJohann Seiwald de la Departamentul Afacerilor Fiscale al FMI (FAD), șeful misiunii, în cadrul discuțiilor purtate cu specialiștii ministerului.

Șefa Direcției finanțe din cadrul ministerului, Tatiana Rozombac a vorbit despre plățile restante pentru anul financiar 2015-2016, în domeniile gestionate de MDRC cu argumentarea cauzelor și a situației financiare curente, precum și despre etapele de elaborare a bugetului.

Totodată, Valentina Țapiș, șefa Direcției politică și cooperare regională a vorbit celor prezenți despre distribuirea mijloacelor financiare ale Fondului Național de Dezvoltare Regională, formarea și misiunea Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, precum și rolul și atribuțiile Agențiilor de Dezvoltare Regională în colaborarea cu autoritățile publice locale. De asemenea, subiect de discuție a constituit și procesul de finanțare a proiectelor din bugetul de stat.   

Membrii misiunii Anita Angelovska-Bezoska, Laura Doherty, Eivind Tandberg, experți în afaceri fiscale și Baoping Shand expert în politica de cheltuieli au mulțumit reprezentanților ministerului pentru întrevedere și dialogul constructiv.

 

20 martie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Arrow Prev

                       

Arrow Next