Prima   -  Noutăți - Ministrul Vasile Bîtca s-a întîlnit cu viceguvernatorul regiunii Astrahan, Constantin Markelov

Ministrul Vasile Bîtca s-a întîlnit cu viceguvernatorul regiunii Astrahan, Constantin Markelov

   
16.03.2017   913 Accesări  

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca a avut o întrevedere cu viceguvernatorul şi preşedintele Executivului regiunii Astrahan din Federația Rusă, Constantin Markelov, aflat înt-o vizită  oficială în Republica Moldova,  în perioada săptămânii curente.

Cu această ocazie, ministrul Vasile Bîtca a informat oaspeții cu privire la politica de dezvoltare regională din țara noastră, obiectivele și prioritățile de dezvoltare a regiunilor, precum și a vorbit despre obiectivele ministerului în vederea promovării politicilor în domeniul construcțiilor, arhitecturii și amenajării teritoriului.

"Prin realizarea proiectelor de dezvoltare ne propunem să atragem investitori în regiuni, inclusiv investitori străini pentru a contribui la dezvoltarea socio-economică a localităților noastre și a oferi un viitor cetățenilor acasă, în Republica Moldova", a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul întrevederii cu delegația din Astrahan.

 În cadrul discuțiilor, părțile au vorbit despre interesul dinamizării colaborării bilaterale în domeniul arhitecturii, construcțiilor și amenajării teritoriului.

 La rîndul său, viceguvernatorul şi preşedintele Executivului regiunii Astrahan, Constantin Markelov, și-a exprimat disponibilitatea pentru a dezvoltare cooperarea dintre regiunea pe care o conduce şi regiunile de dezvoltare ale Republicii Moldova, menționînd domeniile de interes.


 16 martie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor