Prima   -  Noutăți - Centrul de informare al Autorităților publice locale și ADR Centru și-au trasat principalele obiective comune pentru anul 2017

Centrul de informare al Autorităților publice locale și ADR Centru și-au trasat principalele obiective comune pentru anul 2017

   
22.02.2017   1292 Accesări  

ADR Centru a găzduit în după-amiaza zilei de ieri, 21 februarie, o ședință comună cu reprezentanții Centrului de informare al Autorităților publice locale(CIAL) în cadrul căreia au fost discutate activitățile planificate de ambele instituții pentru anul curent pentru a fi stabilit un plan de acțiuni bilateral.

Astfel, la ședință au participat Tomasz Harbowski, directorul Soldiarity Fund Pl în Moldova/CIAL, Iulian Ungureanu coordonatorul Fondului Granturilor Mici și echipa ADR Centru condusă de Viorel Jardan.

În timpul acestei întrevederi de lucru au fost trasate principalele activități de interes comun care urmează să fie realizate în acest an. Tot în cadrul discuțiilor directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a mulțumit partenerilor CIAL pentru suportul acordat agenției și APL-urilor din Regiunea Centru.

Astfel, părțile au convenit că vor colaboră de comun acord în organizarea evenimentelor regionale. De asemenea, urmează să fie identificate posibilități comune de participare la apeluri de propuneri de proiecte anunțate de partenerii externi pentru a atrage surse de finanțare întru dezvoltarea localităților din Regiunea Centru. Participanții la ședință au  convenit să identifice activitățile care pot fi realizate în comun în procesul de implementare abordării LEADER în localitățile rurale din regiune.

Reprezentanții CIAL s-au arătat dispuși să acorde sprijin ADR Centru în ceea ce privește identificarea partenerilor din Polonia pentru a valorifica oportunitățile de cooperare bilaterală în domeniile de interes comun.

Reprezentanța Solidarity Fund PL /Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale a început activitatea în Republica Moldova la sfîrșitul anului 2012.  Lansarea CIAL s-a desfășurat la Ialoveni, orașul reședință al Regiunii Centru, cu scopul principal de sprijinire a autorităților locale și ONG-uri din țară în promovarea implementării unor proiecte și a unor parteneriate externe, precum și atragerea potențialilor finanțatori.

Obiectivul principal al Reprezentanței este de a sprijini democrația și dezvoltarea locală. Susținem inițiativele locale care sunt implementate de cetățeni, APL-uri, ONG-uri, grupuri de inițiative și liderii locali.