Prima   -  Noutăți - Membrii Grupului de Lucru Regional Sectorial în domeniul creșterii atractivității turistice s-au întrunit în ședință

Membrii Grupului de Lucru Regional Sectorial în domeniul creșterii atractivității turistice s-au întrunit în ședință

   
30.11.2016   1400 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a organizat marți, 29 octombrie 2016, ședința Grupului de lucru regional sectorial (GLRS) pentru elaborarea Programului Regional Sectorial (PRS) în domeniul dezvoltării atractivității turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru. La eveniment au participat specialiști ai ADR Centru, reprezentanți ai Agenției Turismului, autorități publice locale, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale.

Membrii GLRS s-au întrunit în ședință pentru a se familiariza cu potențialul turistic al Regiunii de Dezvoltare Centru și cu oportunitățile de asociere a atracțiilor turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru. Totodată, participanții la ședință au identificat viziunea și obiectivele de dezvoltare a turismului în Regiunea de Dezvoltare Centru.

PRS în domeniul atractivității turistice se află în proces de elaborare, iar reprezentanții GLRS la începutul lunii decembrie se vor mai întruni într-o ședință pentru a identifica, în baza obiectivelor formulate, idei de proiecte posibile.

Anii trecuți, în Regiunea de Dezvoltare Centru au fost elaborate patru PRS cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, acordat în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Cele patru documente strategice vizează următoarele domenii: eficiența energetică în clădirile publice, managementul deșeurilor solide, aprovizionarea cu apă și canalizare și drumuri regionale și locale.

Galerie foto