Prima   -  Noutăți - Specialiștii regionali discută elaborărea Programelor Regionale Sectoriale în domeniul atractivității turistice

Specialiștii regionali discută elaborărea Programelor Regionale Sectoriale în domeniul atractivității turistice

   
16.11.2016   1372 Accesări  

Astăzi, 16 noiembrie, ADR Centru a fost gazda unei ședințe de lucru, unde s-au discutat particularitățile regionale în domeniul atractivității turistice.

La această întrunire au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, ADR Centru, ADR Sud, Agenției Turismului și reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale din domeniul turismului, cu expertiză în domeniu. Întrunirea a fost inițiată în contextul elaborării Programelor Regionale Sectoriale (PRS) în domeniul atractivității turistice, iar participanții la ședință s-au reunit pentru a decide direcțiile de dezvoltare a sectorului și cadrul methodologic de identificare a portofoliului de proiecte.

Specialiștii din cadrul Agențiilor de dezvoltare au menționat despre necesitatea generalizării informației colectate, identificarea problemelor de dezvoltare a sectorului respectiv, și, ulterior argumentarea intervențiilor viitoare. Reieșind din dificultățile identificate pe parcursul implementării proiectelor din domeniul turismului, participanții la ședință au convenit asupra introducerii unui compartiment nou în program, care va descrie potențialul de asociere a destinațiilor turistice din regiuni.

Reprezentanții Agenției Turismului au menționat despre necesitatea alinierii structurii documentului la cerințele legale față de elaborarea documentelor de politici, dar și despre importanța corelării documentelor regionale cu documentele naționale sectoriale.

Ședința organizată a contribuit la abordarea unei viziuni comune de conținut a programului, generalizarea informației colectate pentru partea de constatare a documentului, stabilirea cadrului methodologic de identificare a portofoliului de proiecte. La finele ședinței s-a agreat implicarea părților interesate în acțiuni concrete de elaborare a PRS în domeniul atractivității turistice.

Subiectele discutate de către participanții la ședință vor fi prezentate spre consultare membrilor Grupului de lucru regional sectorial în domeniul atractivității turistice pentru a decide în comun conținutul final al PRS în domeniul atractivității turistice. Întrunirea membrilor Grupului de lucru sectorial pentru Regiunea Centru este planificată pentru sfîrșitul lunii noiembrie.