Prima   -  Noutăți - O delegație din Republica Letonia vizitează Regiunea Centru

O delegație din Republica Letonia vizitează Regiunea Centru

   
22.10.2016   1421 Accesări  

Zilele Regiunii Centru continuă!

O delegație numeroasă din Republica Letonia a participat la Forum regional ,,Consolidarea potențialului de dezvoltare și promovare a regiunii - experiența țărilor UE și perspectivele SUERD" organizat de ADR Centru pe data de 20 octombrie curent.
De asemenea, oaspeții letoni au întreprins un șir de vizite tematice în mai multe localități din Regiunea Centru. Vizita delegației străine a fost organizată în cadrul Zilelor Regiunii Centru, Ediția I. Din delegație fac parte reprezentanți ai autorităților publice locale, ONG și antreprenori din mai multe regiuni ale Letoniei. Aceste întruniri bilaterale au pus bazele unor relații de colaborare care prevăd schimbul de experiență și acordarea asistenței bilaterale în vederea preluării bunelor practici și a multiplicării istoriilor de succes.
Astfel, un Acord de parteneriat a fost semnat între primăria satului Teleșeu, raionul Orhei și comuna Raunas, Letonia. Acordul prevede schimbul de experiență și bune practici între cele două localități partenere.

Delegația letonă a vizitat mai multe obiective turistice din Regiunea Centru printre care și Vinăria Asconi din satul Puhoi, raionul Ialoveni. Letonii au rămas impresionați de procesul de producere și de calitatea vinurilor moldovenești.

Astăzi, 22 octombrie, în incinta Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), se va desfășura ședința de concluzionare a vizitei delegației letone din această săptămână în Republica Moldova. La întrevedere, participanții  vor face schimb de opinii, împărtășind experiența și impresiile acumulate în ultimile zile, dar și vor planifica noile direcții de colaborare.