Prima   -  Noutăți - Recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului ”Eliberarea izvoarelor rîului Bîc” din s.Temeleuți, r-nul Călărași

Recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului ”Eliberarea izvoarelor rîului Bîc” din s.Temeleuți, r-nul Călărași

   
18.10.2016   1468 Accesări  

Astăzi, 18 octombrie 2016, a avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului "Eliberarea izvoarelor rîului Bîc" din s.Temeleuți, r-nul Călărași. În cadrul proiectului au fost construite 4 fîntîni de captarea a apelor din izvoarele subterane, 2 rezervoare de acumulare a apei potabile precum și 16,10 km rețele de aprovizionare cu apă iar izvorul rîului Bâc va fi eliberat, astfel majorându-se debitul de apă în râu.

Comisia s-a întrunit la primăria s.Temeleuți iar apoi a urmat deplasarea pe traseu, inclusiv la zona de captare și la rezervoarele de apă potabilă. Au fost analizate toate lucrările executate fără a fi înregistrate obiecții.

Prin realizarea proiectului urmărim creșterea standardelor de trai a locuitorilor din regiunea Centru. Reprezentanții primăriei Temeleuți și cei ai Întreprinderii municipale s-au arătat mulțumiți de lucrările executate pînă la acest moment. La momentul actual la acest sistem sunt conectate deja 308 gospodării din cele 577 preconizate inițial.

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a felicitat beneficiarii proiectului cu aceste rezultate frumoase și i-a asigurat de o conlucrare fructuoasă pe viitor în vederea sporirii condițiilor de trai din regiune. Tot aici, reprezentantul ADR Centru a menționat importanța asigurării durabilității investițiilor făcute în cadrul proiectelor de dezvoltare regională.

Amintim că pe data de 30 aprilie 2014, a avut loc  lansarea proiectului „Eliberarea izvoarelor râului Bîc în satul Temeleuți, raionul Călărași", finanțat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Suma totală a proiectului actualizat constituie 5 350 786,85 lei.