Prima   -  Noutăți - Colaborarea dintre ADR Centru și MIEPO va impulsiona dezvoltarea economică a Regiunii Centru și cresterea exporturilor antreprenorilor regionali pe piața externă

Colaborarea dintre ADR Centru și MIEPO va impulsiona dezvoltarea economică a Regiunii Centru și cresterea exporturilor antreprenorilor regionali pe piața externă

   
07.10.2016   464 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR)  Centru va colabora cu Organizaţia de Promovare a Exportului din Moldova(MIEPO) întru atingerea obiectivelor comune de cooperare în realizarea activităţilor specifice de dezvoltare economică de importanţă naţională, regională și în particular la nivel de organizaţie.

În acest sens, astăzi, 07 octombrie, între cele două instituții a fost semnat un Acord de parteneriat.

 Prin acest acord de colaborare, cele două părți își propun să deruleze diverse activități în vederea eficientizării participării la dezvoltarea socio-economică a Regiunii Centru. Această colaborare va urmări facilitarea creării platformei regionale pentru promovarea potențialului investițional al Regiunii de Dezvoltare Centru.

Potrivit Acordului, cele două instituții  se angajează să participe la evenimente specifice şi iniţiative de încurajare şi dezvoltare a mediului investiţional şi de export din Moldova, cum ar fi conferinţe, mese rotunde, ateliere de lucru întru promovarea și dezvoltare Regiunii Centru și încurajarea antreprenorilor regionali.

De asemenea, pentru a asigura cel mai bun grad de cooperare şi pentru a garanta că fiecare parte este complet informată referitor la activitățile desfășurate în cadrul fiecăreia dintre organizaţii, se dorește menținerea unei comunicări reciproce în mod sistematic. Astfel, în acest scop va fi asigurată informarea instruției partene despre activitățile planificate de interes comun.

Viorel Jardan, directorul ADR Centru a menționat că: „Semnarea acestui acord va contribui la promovarea potențialului investițional și dezvoltarea afacerilor în regiunea Centru, impulsionînd astfel economia regiunii, dar și cresterea exporturilor antreprenorilor regionali pe piața externă".

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) este instituția publică coordonatoare în domeniul implementării politicilor dedicate competitivității, promovării exportului din Republica Moldova și atragerii investițiilor, în care Ministerul Economiei are calitatea de fondator. MIEPO îşi desfăşoară activitatea în cooperare cu organizaţiile internaţionale de specialitate, autorităţile publice centrale şi locale, agenţii economici, asociaţii, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare, partenerii de dezvoltare, cu alte persoane fizice şi juridice din Republica Moldova şi din străinătate.