Prima   -  Noutăți - Specialiștii locali în domeniul managementul deșeurilor învață din bunele practici ale României și Bulgariei

Specialiștii locali în domeniul managementul deșeurilor învață din bunele practici ale României și Bulgariei

   
06.10.2016   1031 Accesări  

În perioada 3-7 octombrie o delegație din 38 persoane efectuiază o vizită de studiu în România și Bulgaria. Scopul principal al evenimentului este schimbul de experiență și de bune practici în domeniul managementului deșeurilor. Din delegație fac parte reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agențiilor de dezvoltare regională, Ministerului Mediului, Inspectoratului Ecologic de Stat și ai administrațiilor publice locale de nivel I și II din centrul și nordul țării. 

Pe parcursul primelor trei zile, delegația din Republica Moldova a avut întruniri cu oficiali din România și Bulgaria. De asemenea, aceștia au vizitat mai multe situri de colectare, depozitare, sortare, prelucrare, compostare și stocare a deșeurilor.

În prima zi, 3 octombrie, participanții s-au întrunit cu reprezentanții Ministerului Mediului din România, Asociaţia Română pentru Managementul Deşeurilor, Garda de Mediu și aiunui Grup de Acţiune Locală. În partea a doua a zilei, delegația din Republica Moldova a vizitat un sit de depozitare a deșeurilor, administrat de către IRIDEX, prima firma de salubrizare din România care asigură gestiunea integrată a deșeurilor.

În a doua zi a vizitei de studiu (4 octombrie), delegația a făcut deplasarea spre orașul Ruse, Bulgaria. Aici, a vizitat depozitul de deşeuri din afara localității. Totodată, au avut loc și ședințe de lucru cu reprezentanții Inspectoratului Regional de Mediu şi Apă și cu cei ai administrației publice locale.

În a treia zi (5 octombrie), delegația a vizitat depozitul şi staţia de sortare a deşeurilor din orașul Veliko Tarnovo, Bulgaria. Tot aici, s-au întrunit cu reprezentanții Inspectoratul Regional pentru Mediu din regiune și cu vice-primarul oraşului.

Pe 6-7 octombrie, delegația din Republica Moldova va efectua vizite de studiu și documentare în orașele Pitești, Piatra Neamț și Vaslui din România.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).