Prima   -  Noutăți - Republica Moldova și Belorusia își intensifică colaborarea bilaterală

Republica Moldova și Belorusia își intensifică colaborarea bilaterală

   
03.10.2016   1061 Accesări  

Republica Moldova și Belorusia au semnat astăzi, 3 octombrie curent, la Chișinău, un protocol de intensificare a colaborării în domeniul arhitecturii şi construcţiilor între cele două țări. Documentul a fost semnat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca și ministrul Arhitecturii şi Construcţiilor al Republicii Belarus, Anatolii Ceornîi.

         Documentul oferă oportunități de intensificare a colaborării în sectorul construcțiilor, prin schimbulde experiență, informaţii, acte legislative şi normative, în domeniul proiectării şi construcţiei locuinţelor, în special locuinţelor destinate pentru categoriile de populaţie socialmente vulnerabile, precum și prin promovarea oportunităților investiționale în țara noastră.

"Printr-un protocol am modificat și completat tratatul de colaborare dintre Republica Moldova și Belorusia, semnat în anul 1995. Scopul este de a aprofunda și extinde cooperarea bilaterală dintre țările noastre în domeniul construcție de locuințe, inclusiv construcția de locuințe sociale. Documentul de colaborare constituie un impuls pentru a depăși eficient provocările și problemele cu care se confruntă sectorul construcțiilor din țara noastră. Este important, în prezent, să armonizăm legislația națională în domeniul construcțiilor cu cea europeană și să punem în aplicare eurocodurilor. Apreciem și suntem onorați pentru deschiderea și dorința de colaborare a partenerilor din Republica Belarus", a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul ceremoniei oficiale de semnare a  modificărilor la Acordul bilateral de colaborare.

          Menționăm, protocolul între Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova și Ministerul de arhitectură și construcții din Belarus privind modificările și completările la Acordul privind cooperarea în domeniul arhitecturii și construcțiilor a fost semnat în cadrul celei de-a XVII-a sesiuni ordinare a comisiei bilaterale moldo-beloruse privind comerțul și cooperarea economică. 


3 octombrie 2016 

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor