Prima   -  Noutăți - CNCDR a decis alocarea a 34,3 milioane de lei pentru realizarea proiectelor de devoltare regională în Regiunea Centru pînă la finele anului 2016

CNCDR a decis alocarea a 34,3 milioane de lei pentru realizarea proiectelor de devoltare regională în Regiunea Centru pînă la finele anului 2016

   
02.09.2016   482 Accesări  

Membrii Consiliului Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) s-au întrunit, astăzi, 2 septembrie, în cadrul unei ședințe de lucru. Întrunirea a fost condusă de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Astfel, cei prezenți au decis că 19 proiecte de infrastructură rutieră, apă şi canalizare vor primi finațare din mijloacele Fondului naţional pentru dezvoltare regională pentru anul 2016. În total, pentru implementarea proiectelor au fost alocate aproape 150 de milioane de lei.

„Avem planificate spre susţinerea Fondului de dezvoltare regională 149,2 milioane de lei. Având în vedere că suntem deja pe sfârşit de an este o problemă de absorbţie a acestor resurse financiare de aceea noi am pus accentul pe susţinerea proiectelor care au fost anterior susţinute şi sunt în derulare", menţionează ministul Economiei, Octavian Calmîc.

„Vor beneficia cetăţenii în primul rând a regiunilor date, dar avem şi proiecte în domeniul apă şi sanitaţie unde cetăţenii acestor localităţi vor beneficia, agenţii economici, instituţiile publice. Avem domeniu eficienţă energetică unde vor beneficia instituţiile publice, inclusiv şcolile, grădiniţile", susţine ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtcă.

Totodată în cadrul ședinței s-a discutat despre rezultatele preliminare ale concursului de proiecte lansat în anul curent de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. La etapa a doua au fost depuse 147 cereri complete de finanțare, în sumă totală de circa 3 846 138,21 mii lei. Iar în următoarea etapa vor fi deja stabilite proiectele care vor fi propuse spre aprobare de finanțare.