Prima   -  Noutăți - Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în vizită de lucru în raionul Hîncești

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în vizită de lucru în raionul Hîncești

   
07.07.2016   1199 Accesări  

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a întreprins ieri, 06 iulie, o vizită de lucru în raionul Hîncești. În cadrul acesteia reprezentantul MDRC a avut o întîlnire cu autoritățile publice locale și cetățenii din raion. În timpul unei ședințe comune, desfășurate în sala Consiliului raional din Hîncești, ministrul, a vorbit despre proiectele de dezvoltare regională implementate și cele în proces de realizare din regiune. „Mă bucur să constat un interes sporit al cetățenilor și autorităților locale față de activitatea ministerului în raion" a menționat Vasile Bîtcă cu referire la deplasarea în teritoriu.

Această vizită face parte din programul de audiență și de întîlnire a membrilor Guvernului cu cetățenii în teritoriu.

După întîlnirea cu cetățenii, Ministrul Vasile Bîtca împreună cu Eduard Ungureanu, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru au vizitat șantierul de restaurare a Conacului „Manuc Bey". Restaurarea Conacului Manuc Bey a fost inițiată la începutul anului 2014. Pînă la acest moment au fost alocate opt milioane de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională(FNDR) pentru reconstrucția Casei Ioniță Iamandi și Casei Vechilului, din cadrul primei etape a proiectului regional „Deschiderea traseului turistic (Vama Veche Lăpușna) prin restaurarea obiectelor de patrimoniu istoric, Conacul „Manuc Bey" din or. Hîncești, Locația geto-dacică din s. Stolniceni". Tot aici urmează să fie restaurate Turnul de pază și Edificiul grajdului, unde vor fi amenajate ateliere meșteșugărești, de asemenea este planificată amenajarea teritoriului și împrejmuirea Conacului cu un gard.

„Conacul Manuc Bey este o bijuterie a Regiunii Centru. Sîntem mîndri că participăm la restaurarea acestuia și sperăm ca odată cu finalizarea proiectului să atragem cît mai mulți vizitatori pentru dezvoltarea turismului în regiune„ a comunicat directorul  ADR Centru.

Finalizarea lucrărilor de restaurare a Conacului vor contribui la procesul de dezvoltare  regională  orientat spre sporirea atractivității turistice a raionului Hîncești, constituirea unor parteneriate regionale funcționale în scopul îmbunătățirii situației economice din regiune, prin dezvoltarea durabilă a potențialului turistic din zona raionului Hîncești și celor adiacente.