Prima   -  Noutăți - Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a vizitat mai multe proiecte de dezvoltare regională din raionul Ialoveni

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a vizitat mai multe proiecte de dezvoltare regională din raionul Ialoveni

   
06.07.2016   943 Accesări  

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca s-a întâlnit luni, 04 iunie, cu cetățenii din raionul Ialoveni, în cadrul zilei de audiență și de întîlnire a membrilor Guvernului cu cetățenii în teritoriu.

Ministrul a participat la ședința organizată de Consiliul raional Ialoveni și le-a vorbit oamenilor despre beneficiile dezvoltării regionale în țara noastră, proiectele concrete realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în domeniu, inclusiv proiectele realizate cu  suportul financiar al partenerilor de dezvoltare și al instituțiilor europene. De asemenea, subiect de discuție au constituit și problemele raionului în domeniul în construcțiilor, agriculturii, etc.

De asemenea, reprezentantul MDRC a vorbit cetățenilor despre locuințele sociale care sînt construite în cadrul unui proiectul susținut financiar de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei ce oferă țării noastre un împrumut de circa 20,4 mln euro, pe un termen de până la 20 de ani. Actualmente proiectul este în derulare în raioanele Nisporeni, Ialoveni, Leova, Soroca, Hîncești. Până la sfârșitul anului 2018, când va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în 8 raioane ale țării.

După întîlnirea cu cetățenii, Ministrul Vasile Bîtca împreună cu Eduard Ungureanu, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru au vizitat mai multe proiecte de dezvoltare din raion printre care și proiectul „Traseul turistic în 9 localități, crearea oportunităților de investire în turism" care prevede și renovarea muzeului din satul Ruseștii Noi, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. „Renovarea muzeului din sat este un proiect important pentru localitate finanțat din FNDR. Deschiderea muzeului va oferi posibilitatea ca localitatea să devină un însemnat obiectiv pe traseul turistic din regiune" a menționat ministrul, Vasile Bîtca.

Tot în cadrul acestei deplasări în teritoriu a fost vizitat și șantierul unde are loc extinderea grădiniței „Alunelul", ce va permite instituției să-și dubleze numărul de copii.