Prima   -  Noutăți - Comunicatorii MDRC și ADR-uri au învățat noi tehnici de scriere și editare a textelor și fotografiilor de presă

Comunicatorii MDRC și ADR-uri au învățat noi tehnici de scriere și editare a textelor și fotografiilor de presă

   
04.07.2016   1094 Accesări  

Comunicatorii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) au participat la un atelier de lucru, care a avut drept tematică tehnici de scriere a comunicatelor de presă și de editare a fotografiilor. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 30 iunie - 1 iulie 2016, în orașul Vadul lui Vodă. Pe parcursul celor două zile de lucru, instructorii Vitalie Dogaru și Tatiana Ețco le-au împărtășit participanților cele mai noi cunoștințe și practici din domeniu. 

Lilia Țurcan, specialist în comunicare, ADR Centru: „Seminarul la care am participat a fost un bun prilej de a îmbunătăți tehnicile de scriere și editare a textelor și fotografiilor. Lecțiile învățate în timpul acestui training mă vor ajuta în lucrul de fiecare zi pe care-l fac la Agenție. Asemenea seminare consolidează echipa, face posibil schimbul de experiență, dar și învățarea unor elemente noi. Aplicarea acestora va duce la creșterea nivelului de comunicare și transparență a activității instituțiilor de devoltare regională unde ne desfășurăm activitatea".

Ion Urușciuc, specialist în comunicare, ADR Nord: „Am găsit foarte util atelierul de lucru despre cum să facem comunicate și fotografii de presă mai bune. Nu pentru că «rețetele» unor astfel de produse mi-ar fi necunoscute, dar mai ales pentru posibilitatea de a comunica despre asta cu profesioniști, dar și cu oameni care fac același lucru pe care îl fac și eu de mai mut timp. Din când în când, chiar e necesar ca cineva să-ți «reamintească» cum ceea ce parcă s-a transformat în rutină se poate de făcut altfel. Dacă te ocupi de comunicare, e obligatoriu să-ți mai schimbi lentilele prin care vezi lucrurile pe care le comunici".

Atelierul de lucru a servit drept activitate pentru edificarea capacităților de comunicare pentru angajații MDRC și ADR-uri. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), care este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

De asemenea, amintim, cu suportul MSPL/GIZ în 2016, în domeniul comunicării și asigurării vizibilității, este elaborat și publicat Buletinul Informativ al MDRC, „Dezvoltare Regională".

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în numele Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) și cu suportul Uniunii Europene, a Guvernului României și Guvernului Suediei.