Prima   -  Noutăți - Acord de colaborare Ialoveni - Senec, Republica Slovacă

Acord de colaborare Ialoveni - Senec, Republica Slovacă

   
28.06.2016   1201 Accesări  

Astăzi, 28 iunie, Primăria orașului Ialoveni a primit oaspeți de onoare - o delegație a orașului Senec, Republica Slovacă. Scopul vizitei - încheierea Acordului de prietenie și parteneriat între orașele Ialoveni, Republica Moldova și Senec, Republica Slovacă.

Acordul a fost semnat de primarii acestor localități - Karol KVĂL și Sergiu ARMAȘU. Acest Acord bazat pe dezvoltarea relațiilor solidare între națiunele europene întemeiate pe istorie comună, are ca scop de a rezerva și a menține patrimonal istoric comun.

Autoritățile locale din orașele Senec și Ialoveni vor coopera în diverse domenii:
- Structurarea spațială, construcții și dezvoltarea urbană;
- Protecția mediului și a naturii;
- Protejarea monumentelor istorice și de renovare a orașului;
- Industrie, comerț,turism și servicii;

De asemenea, în domeniul culturii, sportului, vor contribui la consolidarea relațiilor dintre asociațiile civile, organizațiile de seniori, biserci, ș.a.

Primarii au vorbit despre localitățile Ialoveni și Senec, problemele existente, rolul unei cooperări și prietenii durabile.
Primarul Karol KVĂL a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei orașului Ialoveni.

Acordul respectiv a fost posibil de încheiat datorită asistenței și suportului acordat Primăriei Ialoveni de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Republica Moldova, Agenția Dezvoltării Regionale Centru, precum și Agenția Dezvoltare Regională din Senec, Slovacia.

Sursa: www.ialoveni.md