Prima   -  Noutăți - CRD Centru a decis ”80 note conceptuale acceptate pentru etapa II a Concursului de Propuneri de Proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru anii 2017-2020„

CRD Centru a decis ”80 note conceptuale acceptate pentru etapa II a Concursului de Propuneri de Proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru anii 2017-2020„

   
17.05.2016   979 Accesări  

Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare(CRD) Centru  s-au întrunit astăzi, 17 mai 2016, într-o ședință ordinară unde au decis care proiecte vor fi selectate pentru etapa a II-a a Apelului Propunerilor de Proiecte III. Ședința a fost prezidată de președintele CRD Centru, Eleonora Graur, care a salutat membrii consiliului și i-a îndemnat la colaborare eficientă cu toate structurile implicate în Noul Apel de Propuneri de Proiecte.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, prezent la eveniment, a felicitat reprezentanții Regiunii Centru pentru activitatea responsabilă și mobilizarea promtă de care au dat dovadă asfel încît au fost depuse 147 de Note conceptuale la Concursului de propuneri de proiecte finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru perioada 2017-2020. "Activitatea noastră de astăzi este foarte importantă, deoarece în cadrul ședinței de astăzi dumneavoastră ca membri ai CRD Centru veți vota Notele Conceptuale ale proiectelor care vor fi promovate pentru următoarea etapă a Concursului Național al Propunerilor de Proiecte. Cele mai bune proiecte dintre cele pe care noi astăzi le vom promova în etapa II a concursului vor fi implementate în următorii 4 ani. Vă doresc  succes și vă îndemn la o conlucrare eficientă pentru a ne putea bucura împreună de rezultate frumoase." a mai adăugat reprezentantul MDRC.

Eduard Ungureanu, directorul ADR Centru a menționat că prin activitatea pe care o desfășoară agenția se dorește creșterea și dezvoltarea Regiunii Centru: "Anul 2016 a început promițător, acest Concurs de proiecte ne întărește convingerile că vom avea succes și în anii următori prin implementarea cu succes a proiectelor de dezvoltare regională depuse de dumneavoastră".

 După audierea Raportului de  evaluare a Notelor conceptuale a proiectelor, membrii CRD au purces la dezbateri și discuții cu privire la raport.  A fost votată limita trecerii pragului pentru etapa a II -  care a constituit 30 de puncte pentru sectoarele:

Reabilitarea rețelei de drumuri locale și regionale - 21

Îmbunătățirea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare -13

Dezvoltarea sistemelor integrate de management al deșeurilor solide la nivel regional -6

Creșterea eficienței energetice a clădirilor și serviciilor publice -11

Dezvoltarea potențialului turistic al regiunii - 18;

și 20 de puncte acumulate după evaluarea de către comisie pentru sectorul Dezvoltarea economiei regionale și diversificarea infrastructurii de afaceri - 11.

În urma discuțiilor a fost aprobată lista Notelor conceptuale selectate pentru etapa a doua a Concursului de propuneri de proiecte, finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Mai jos găsiți lista Notelor Conceptuale aprobate de către CRD Centru pentru a fi promovate în etapa a II-a a concursului. În perioada 17.05-22.05.2016 la ADR Centru pot fi depuse contestații cu privire la punctajul oferit de către comisia de concurs pentru verificarea repetată a Notelor conceptuale. În urma verificării contestațiilor parvenite, pe data de 24 mai, va fi făcută publică lista finală a proiectelor promovate în etapa II a concursului.

Ședința a fost deliberativă, la ea participînd 38 din componența de 52 de membri din cele 13 raioane ale Regiunii Centru. 

 Amintim că Concursul de Propuneri de Proiecte a fost declarat deschis pentru perioada  15 martie -  3 mai curent. Odată cu încheierea primei etape, la ADR Centru au fost depuse 147 de Note conceptuale. După examinarea acestora de către comisia administrativă și aprobarea lor la ședința CRD, urmează ETAPA DOI, în cadrul căreia vor fi elaborate și depuse cererile complete de finanțare.

Galerie foto

 

  Lista Preliminară a NC Promovate În Turul II

 

 

Arrow Prev

             

            

Arrow Next