Prima   -  Noutăți - Sesiune de consultare a potențialilor aplicanți din raionul Nisporeni, Ungheni și Călărași cu privire la accesarea banilor din Fondul Național de Dezvoltare Regională

Sesiune de consultare a potențialilor aplicanți din raionul Nisporeni, Ungheni și Călărași cu privire la accesarea banilor din Fondul Național de Dezvoltare Regională

   
21.04.2016   655 Accesări  

Astăzi, la Nisporeni, în incinta Consiliului raional a fost organizată o ședință de lucru pentru consultarea potențialilor aplicanți cu privire la completarea calitativă a Notei conceptuale. Participanții la întrunire au fost îndemnați să se antreneze responsabil și să identifice adevăratele probleme din localități, ca după aceea asociindu-se să poată găsi o rezolvare comună a problemelor.

Astfel, cei prezenți au fost informați repetat despre procedura de completare a Notei conceptuale de proiect pentru aplicare la Concursul de proiecte de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Reprezentanții apl-urilor din Nisporeni, dar și partenerii acestora din Ungheni și Călărași, au manifestat interes sporit față de acest concurs de proiecte și au prezentat idei concrete de proiect care au fost discutate în timpul întrunirii.

Participanții au fost ghidați de specialiștii ADR Centru în vederea  dezvoltării unor idei de proiecte și completarea calitativă a cererilor de finanțare.

Directorul interimar al ADR Centru, Eduard Ungureanu, a îndemnat potențialii aplicanți să studieze Instrucțiunea pentru utilizatori, dar și toate anexele care îi vor ajuta la completarea calitativă a cerințelor pentru depunerea cererilor de finanțare. „Toate informațiile necesare le găsiți pe pagina oficială a agenției: www.adrcentru.md. Tot aici găsiți grila de evaluare conform căreia vor fi apreciate cererile de finanțare înaintate. Specialiștii agenției sînt pregătiți să ofere suport dacă aveți anumite neclarități în procesul de pregătire a pachetului pentru depunere." Directorul ADR Centru a prezentat participanților la ședință procedura de completare a notei conceptuale și a cererii de finanțare complete.

Menționăm că în perioada  15 martie -  3 mai 2016, autoritățile publice locale de nivelul I și II din Regiunea Centru sînt îndemnate să depună note conceptuale de proiect la ADR Centru care are sediul în orașul Ialoveni, str. Alexandru cel Bun, 33. 

Proiectele trebuie să acopere domeniile: infrastructura drumurilor, aprovizionarea cu apă și sanitație, îmbunătățirea factorilor de mediu, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice și eficiența energetică a clădirilor publice.

Pentru detalii cu privire la procedura de depunere  participanții au fost îndemnați să apeleze la specialistul în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Centru, Natalia Veveriță, la nr. de tel. (268) 2 66 71 sau expediind un mesaj la căsuța poștală office@adrcentru.md.

Galerie foto