Prima   -  Noutăți - Intensificarea parteneriatului moldo-polon discutat astăzi la Ialoveni

Intensificarea parteneriatului moldo-polon discutat astăzi la Ialoveni

   
05.04.2016   1237 Accesări  

O delegație poloneză din componența căreia au făcut parte mai mulți reprezentanți ai Autorițăților publice din Polonia și ONG au întreprins astăzi, 05 aprilie, o vizită de lucru la ADR Centru.

Întrunirea se încadrează înt-o vizită oficială desfășurată în perioada 03-07 aprilie și are drept scop intensificarea parteneriatului moldo-polon dintre Regiunea Centru din Republica Moldova și Voevodatul Wielkopolska din Polonia.

Prin intensificarea parteneriatului moldo-polon se urmărește consolidarea capacităților instituționale ale ADR Centru și ale autorităților publice locale din Regiunea de Dezvoltare Centru, precum și ale factorilor interesaţi de absorbția efectivă a fondurilor naționale și internaționale prin sporirea cunoștințelor în domeniu, dezvoltarea abilităților analitice și schimbul de bune practici.

În acest context directorul interimar al ADR Centru, Eduard Ungureanu, a familiarizat oaspeții din Polonia cu specificul activității agenției și s-a declarat deschis pentru o colaborare prodigioasă în viitorul apropiat. Sîntem onorați că ați ales să împărtășiți experiența Dumneavoastră anume Regiunii Centru. Sîntem convinși că această întrunire este un prim pas spre o colaborare frumoasă și vă suntem recunoscători pentru suportul pe care sînteți dispuși să ni-l acordați în procesul de dezvoltare a regiunii ", susține directorul ADR Centru.

În cadrul acestei întrevederi a fost discutată posibilitatea încheierii unui Acord de parteneriat bilateral. În viitorul apropiat vor fi întreprinse măsurile necesare pentru inițierea semnării acordului.