Prima   -  Noutăți - Recepție la terminarea lucrărilor în cadrul etapei II a proiectului de eficiență energetică de la Spitalul raional Orhei

Recepție la terminarea lucrărilor în cadrul etapei II a proiectului de eficiență energetică de la Spitalul raional Orhei

   
02.11.2015   1493 Accesări  

La data de 30 octombrie curent a fost organizată recepția la terminarea lucrărilor la sub-proiectul ,,Sistemă solară de pregătire ACM pentru necesitatea IMSP Spitalul raional Orhei"  în cadrul etapei II a proiectului-pilot ,,Creșterea eficienței energetice la spitalul regional Orhei". Acesta este un proiect implementat la cheie, pentru blocul Chirurgie  la Spitalul raional Orhei. Sistemul solar a fost conectat la sistemul existent de furnizare a energiei termice. Pentru blocul chirurgical, sistemul de producere a apei calde menajere va funcționa ținînd cont (combinînd) următoarele surse de căldură:

1) Sistemul de colectare solare

2) Energia termică livrată de sistemul de încălzire centralizat (disponibilă doar în perioada sistemului de încălzire).

3) Energia electrică (serpantinele  din rezervoarele existente de apă).

La întrunire au participat reprezentanții ADR Centru, reprezentanții GIZ, Consiliului raional Orhei, Spitalului raional Orhei, proiectantul, responsabilul tehnic, managerul de proiect și antreprenorii responsabili de executarea lucrărilor. 

Proiectul „Creșterea eficienței energetice la spitalul regional Orhei" a început încă în anul 2012. Obiectivul general al acestuia fiind sporirea eficienței energetice a spitalului. Prima etapă în cadrul acestui proiect de dezvoltare regională a fost finalizată în primăvara anului 2015. Lucrările efectuate în cadrul etapei II pentru sub-proiectul menționat mai sus au început la data de  06 august curent.

Proiectul-pilot "Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei" este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) cu suportul tehnic și financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), iar suma investițiilor în măsurile de eficiență energetică au fost de 6278,30 mii lei pentru etapa I și 10657,80 mii lei preconizați pentru realizarea etapei II în cadrul proiectului.