Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului Director Local din Nisporeni s-au întrunit în cea de-a doua ședință

Membrii Comitetului Director Local din Nisporeni s-au întrunit în cea de-a doua ședință

   
02.10.2015   1149 Accesări  

La Nisporeni s-a desfășurat  ședința membrilor Comitetului Director Local (CDL) al proiectului-pilot „Îmbunătățirea  eficienței energetice a spitalului regional Nisporeni".

La ședință au participat Valerian Bînzaru, șeful Direcției Generale de Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai ADR Centru, ai APL de nivelul II, ai Spitalului raional Nisporeni, ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și ONG din raionul Nisporeni.

Spatar Viorica, manager proiect, a informat participanții la ședință despre activitățile desfășurate în cadrul proiectului pînă la momentul actual. De asemenea, Verdeş Ghenadie, vicepreşedinte CR Nisporeni, a inițiat o discuție cu privire la activitatea ulterioară a managerului de proiect, dar și a activităților care urmează să fie desfășurate în cadrul acestuia.

Membrii comitetului au aprobat cîteva modificări cu privire la componenţa nominală a membrilor permanenţi ai CDL, astfel, au fost aleși președintele CDL - președintele raionului Nisporeni, Artene Ion, vicepreședinte CDL  a fost numit directorul IMSP SR Nisporeni  Gonța Galina.

Urmează ca ADR Centru să inițieze procedura de achiziții publice pentru elaborarea proiectului tehnic pentru "Reconstrucţia sistemului de ventilare şi climatizare cu recuperarea căldurii" a spitalului raional Nisporeni.

Comitetul Director Local al Proiectului susmenționat va servi în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectului, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

În procesul de implementare a proiectului MSPL, GIZ împreună cu partenerii: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Consiliile şi Agenţiile de Dezvoltare Regională au selectat 7 proiecte-pilot, în trei sectoare prioritare: aprovizionarea cu apă și canalizare (AAC), managementul deșeurilor solide (MDS) și eficiența energetică în clădirile publice (EE), pentru a fi implementate de către ADR-uri, cu suport tehnic și financiar din partea GIZ Moldova.