Prima   -  Noutăți - SNDR 2020: Sinergia și conlucrarea inter-ministerială sunt elementele esențiale pentru dezvoltarea regională

SNDR 2020: Sinergia și conlucrarea inter-ministerială sunt elementele esențiale pentru dezvoltarea regională

   
22.09.2015   912 Accesări  

Astăzi, 22 septembrie 2015, în incinta Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) a avut loc ședința grupului de lucru inter-ministerial, care a avut drept scop prezentarea proiectului Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (SNDR) 2020, precum și a rezultatelor Raportului de evaluare a SNDR-urilor pentru anii 2010-2015.

Anatol Usatîi, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a declarat că: "Opiniile și recomandările altor ministere sunt foarte importante în procesul de elaborare a SNDR 2020. Or, pentru a avea un document calitativ este nevoie de două elemente esențiale, pe de o parte sinergia, iar pe de alta conlucrarea cu alte ministere care au tangențe cu procesul de dezvoltare regională în Republica Moldova".

Piotr Zygadlo, șef-adjunct al Direcției coordonarea strategiilor și politicilor de dezvoltare din cadrul Ministerului Instrastructurii și Dezvoltării al Poloniei (MIDP) a menționat că: "Gazda evenimentului de astăzi, precum și principalul actor în procesul de dezvoltare regională, este MDRC, însă cooperarea inter-ministerială este un aspect foarte important. Doar astfel se poate reuși implementarea cu succes a politicilor de dezvoltare regională". 
Alexandr Muravschi, consultant național superior GIZ în domeniul politicilor de dezvoltare regională și locală a subliniat faptul că: "cele două tematici care s-au discutat astăzi nu pot fi separate și reies una din alta. În primul rând a fost nevoie să fie făcută evaluarea Strategiilor anterioare, iar în urma analizei obținute să fie elaborat noul document - SNDR 2020 -, viziunea și principalul obiectiv al căruia este dezvoltarea echilibrată și durabilă a tuturor regiunilor de dezvoltare din țară". 
Amintim că în perioada 21-23 septembrie 2015 la Chișinău se desfășoară a patra rundă de consultări a grupului de lucru privind elaborarea Strategiei 2020. În cadrul ședințelor de lucru experții naționali și internaționali discuta despre proiectul SNDR 2020 precum și despre rezultatele raportului de evaluare a SNDR-urilor pentru anii 2010-2015. Mâine, 23 septembrie, va avea loc ședința de totalizare unde se vor expune concluziile, recomandările și activitățile de viitor.

22 septembrie 2015
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor